Zavřít reklamu

Apple si může i nadále mnout ruce. Zatímco ještě relativně to totiž vypadalo, že je s prodeji jeho Maců zle, jelikož o ně uživatelé přestávali jevit zájem a nákupy klesaly, “díky” pandemii koronaviru je tomu přesně naopak. Jejich prodeje totiž letí neustále nahoru a jak se zdá, brzdit se jim zatím nechce. Vyplývá to ostatně i z dat analytické společnosti IDC. 

Podle průzkumu trhu analytici usuzují, že ve druhém čtvrtletí letoška prodal Apple parádních 6,16 milionů Maců, což je o zhruba půl milionu Maců více než tomu bylo ve stejném období loni, kdy už se ve světě naplno rozjela pandemie koronaviru a miliardy lidí uvěznila doma na Home Office. I přesto však Apple letos zabodoval ještě více, což je vzhledem k tomu, že se po roce na Home Office očekává už nějaká uživatelská vybavenost poměrně unikátní. Tento počin jej ostatně udržel i na celkově čtvrtém místě mezi světovými výrobci počítačů s podílem 7,4 %. Poměrně zajímavé je nicméně to, že kvůli neustále rostoucímu trhu jako takovému jeho podíl meziročně klesl o 0,2 %. Před ním je Dell, HP a Lenovo. 

Jak se bude Applu dařit v následujících měsících je sice samozřejmě ve hvězdách, analytici však předpovídají celému trhu pozvolný útlum. Pandemie koronaviru se totiž začíná dařit pomalu krotit, což s sebou přináší návrat některých zaměstnanců do kanceláří a tedy i konec nutnosti shánět vybavení domů. Applu navíc nehraje do karet ani to, že v následujících týdnech a zřejmě ani hned v září nepředstaví nový Mac, kterým by prodeje v tomto čtvrtletí nakopl. Jablíčkáři přitom moc dobře ví, že se nové modely chystají, kvůli čemuž začínají nyní už pomalu vyčkávat a tedy přehlížet modely staré. 

Macy (nejen) ve slevách lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.