Zavřít reklamu

Zaujal vás Apple na jaře odhalením nástupce 21,5” iMacu ve formě 24” iMacu M1, ale je na vás úhlopříčka tohoto stroje stále malá a vy se proto chystáte na nástupce 27” modelu? Pak pro vás máme zprávu, která tak úplně nepotěší. Jak se totiž zdá, jeho vývoj je stále v plném proudu a je možné, že proto hned tak na pulty obchodů nedorazí. Tvrdí to alespoň velmi dobře informovaný reportér Mark Gurman z Bloombergu. 

Podle Gurmana nemá Apple v plánu do nástupce 27” iMacu vsadit nic slabšího než upravenou verzi M1 ve formě M1X, potažmo jeho nástupce M2X. Zatímco v prvním případě by se jednalo svým způsobem o dobrou zprávu, jelikož stroje s M1X se očekávají už v průběhu letošního podzimu (jednat se má o 14” a 16” MacBooky Pro), v případě M2X bychom si museli počkat až do příštího roku a do odhalení druhé generace “emkových” čipů, ke které dojde pravděpodobně hned na jeho začátku. Bohužel, vzhledem k tomu, že vývoj většího iMacu stále pokračuje a zdroje neustále nemají jasno v čipu, který jej bude pohánět, se první varianta začíná mírně vzdalovat a čím dál pravděpodobněji se naopak jeví jeho příchod na začátku roku 2022. 

Co vše by mohl kromě velmi výkonného čipsetu nový iMac přinést je v současnosti ve hvězdách. Spekuluje se například nad použitím mini LED podsvícení displeje, ale třeba i implementaci Face ID, na které Apple podle celé řady úniků již poměrně dlouho usilovně pracuje a první Macy s ním mají být plánovány právě na rok 2022 (byť se mělo jednat spíše o MacBooky). Vše však samozřejmě nakonec ukáže až čas a především pak úspěchy Applu ve vývoji a následné výrobě stroje. 

Dnes nejčtenější

.