Zavřít reklamu

Instagram se řadí mezi jednu z nejoblíbenějších sociálních sítí na světě. V rámci této sociální sítě mezi sebou uživatelé mohou sdílet především fotografie, v posledních letech se však „portfolio“ Instagramu rozrostlo o příběhy, delší IGTV videa či třeba Reels, které fungují na stejné bázi jako známý TikTok. Co se aplikace jako takové týče, tak oficiálně je k dispozici pouze pro iPhone. Pokud byste si ji chtěli nainstalovat na iPad, tak se musíte spokojit s ne úplně ideálním rozhraním, na Apple Watch pak Instagram není k dispozici vůbec. I přesto ale existuje cesta, pomocí které si můžete na vašich Apple Watch sociální síť Instagram prohlížet.

Jak nainstalovat Instagram na Apple Watch

V případě, že byste chtěli získat Instagram i na vaše Apple Watch, a to s možnostmi pro prohlížení zdi, příběhů a aktivity, objevování nového obsahu či odepisování na zprávy, tak je nutné, abyste sáhli po speciální aplikaci třetí strany. Tato aplikace nese název Lens a dokáže Instagram ve velmi dobré podobě na vaše Apple Watch přidat. Pokud vás tato možnost zajímá, tak pokračujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste si na iPhone stáhli aplikaci Lens – stačí klepnout na tento odkaz.
  • Jakmile tak učiníte, tak staženou aplikaci klasicky spusťte.
  • Tímto se ocitnete na hlavní stránce aplikace Lens, kde klepněte na tlačítko Login to Instagram.
  • Dále se vám otevře prohlížeč, ve kterém je nutné, abyste se přihlásili k vašemu účtu na Instagramu.
    • Zadejte tedy uživatelské jméno a heslo, popřípadě se přihlaste pomocí Facebooku.
  • Máte-li aktivovanou dvoufaktorovu autentizaci, tak proveďte ověření.
  • Následně už dojde k přihlášení k vašemu profilu na Instagramu.
  • Nyní přejděte na vaše Apple Watch a otevřete na nich aplikaci Lens.
    • Jestliže aplikaci Lens nemůžete najít, tak na iPhone přejděte do aplikace Watch, sjeďte úplně dolů a u Lens klepněte na Instalovat.
  • Po otevření aplikace Lens už se můžete vrhnout do prohlížení Instagramu na vašich Apple Watch.

Aplikace Lens je rozdělena hned do několika různých částí. V rámci Home najdete příspěvky, které se zobrazují na vaší zdi, v Activity si pak můžete prohlédnout aktivitu, která je spojena s vaším profilem. Zde končí možnosti bezplatné verze aplikace Lens. Pokud byste chtěli zobrazit příběhy uživatelů ve Stories, prozkoumávat obsah v Explore, pracovat se zprávami v Messages, zobrazit si váš profil v Profile či vyhledávat v Search, tak bude nutné, abyste si zakoupili Lens Pro. Pokud se vám myšlenka Lens líbí a chcete mít možnost prohlížet si Instagram kdykoliv a kdekoliv, a to se všemi dostupnými funkcemi, tak stačí přejít do Lens na iPhonu, kde otevřete sekci Lens Pro. Pak stačí zaplatit 49, 79 nebo 99 korun (částka je na vás) a funkce se vám zpřístupní. Nelekněte se toho, že je u částek ikona dolaru – jedná se o chybu a částka je ve skutečnosti v korunách, o čemž se můžete přesvědčit v souhrnu o nákupu. Aplikace Lens má sice v App Storu horší hodnocení, osobně jsem s ní však neměl problém.

Dnes nejčtenější

.