Zavřít reklamu

Analytici předpokládají, že s příchodem nové generace iPhonů se Apple stane největším světovým odběratelem AMOLED displejů, neboť v průběhu letošního roku dojde k zásadnímu meziročnímu navýšení objednávek od dodavatelů. Apple tak přeskočí Samsung, který doposud držel první příčku v množství objednávaných panelů.

Podle analytické společnosti Omdia bude Apple zásadně navyšovat objednávky AMOLED panelů pro chystané iPhony 13. Zatímco v loňském roce si Apple od svých dodavatelů objednal 114,5 milionu panelů, za letošní rok by toto číslo mělo povyskočit až na 169 milionů, což je poměrně rapidní nárůst, který bude způsobený jak očekávaným zájmem o novinky, tak širšímu využití tohoto typu displejů ve více produktech.

Tzv. Flexible AMOLED displeje Apple začal používat v rámci celé produktové řady iPhonů 12, u nadcházející generace v tomto ohledu nedojde k žádným velkým změnám. Dosavadní lídr v odběru těchto panelů Samsung množství objednávek navýší jen minimálně – a to ze 152 milionů kusů na 157 milionů.

Displeje Applu dodávají celkem tři společnosti, a to Samsung Display, která se stará zhruba o 65% všech dodávek, následuje LG Display se zhruba 30% a na posledním místě je z hlediska objemu společnost BOE s 5%.

Takto by mohl vypadat iPhone 13:

Kromě vyššího zájmu o panely jako takové se opět objevují informace o tom, že u vyšších modelů Apple vsadí na LTPO technologii, která umožňuje využít některé pokročilejší a u iPhonů dlouho očekávané funkce navíc, jako je třeba nižší spotřeba, always-on displej a především podporu pro vyšší obnovovací frekvenci. Zejména o poslední jmenované funkci se v souvislosti s iPhony mluví už déle než dva roky, na příchod ProMotion technologie do iPhonů však stále čekáme. Tak snad se už letos konečně dočkáme.

Dnes nejčtenější

.