Zavřít reklamu

Ani letos nemá Apple v plánu porušit svou tradici ve formě hardwarové aktualizace svého základního iPadu. Ten se totiž těší v posledních letech velké oblibě, která navíc nyní “díky” pandemii koronaviru graduje. Z jeho strany by tedy byl skoro až hřích se na zájmu o iPady nesvézt. A díky zdrojům leakera vystupujícího na Twitteru pod jménem @AppleLe257 si můžeme nyní na prvních renderech prohlédnout, jak budou novinky vypadat. 

Pokud jste doufali, že se Apple letos rozhodne k výraznému upgradu designu, musíme vás zklamat. Změny vzhledu se sice konají, avšak rozhodně ne v takovém měřítku, jak byste asi očekávali. Tablety si totiž i letos zachovají zaoblené hrany spolu s rámečkem s poměrně velkou horní a spodní bradou. Samozřejmostí je pak i Touch ID v Home Buttonu, který zůstane taktéž na svém standardním místě. Obecně se pak dá říci, že nové základní tablety vměstná Apple do těla s designem iPadu Air 3, díky čemuž budou i užší a lehčí. Počítá se rovněž s plně laminovaným displejem, který sice vypadá na pohled lépe než nynější typ používaný u základních iPadů, zato je však dražší na opravu. Jakmile totiž praskne jeho krycí sklo, je nutné měnit celou jednotku a nikoliv jen krytí. 

Kdy přesně se odhalení nové generace základních iPadů dočkáme sice v tuto chvíli nelze s přesností říci, obecně se ale dá počítat spíše s druhou polovinou letoška. Právě v té totiž Apple v posledních letech základní tablety pravidelně představuje. V minulosti je přitom představoval většinou na jarních Keynotes coby zařízení určené primárně pro studenty. 

Dnes nejčtenější

.