Zavřít reklamu

Komerční sdělení: DogeCoin a Shiba úplně zaskočili investory v oblasti kryptoměn. Navzdory nedostatku technologické hodnoty měny klasifikované jako shitcoiny dosáhly obrovských zisků. Kdo za tím stojí? Proč společnost dává přednost levnějším měnám před dražším?

Shiba INU a Doge – pár slov o projektech

Obě kryptoměny byly vytvořeny jako vtip, mem – satira Bitcoinu. „Narození“ DogeCoinu datujeme v roce 2013. Tehdy dva programátoři – Billy Markus a Jackson Palmer ukázali svůj projekt světu.

shiba inu pes

SHIB byl také vytvořen jako mem, ale na rozdíl od DOGE – autoři (nebo autor) mají konkrétní plány pro tuto měnu. Shiba byla doslova vytvořena jako Dogecoin killer – jakou hodnotu plánuje přinést komunitě?

Autoři doufají, že vytvoří ekosystém SHIB, což bude silně spojené s vytvořením decentralizované burzy v síti Ethereum – ShibaSwap. Potenciální cestou vývoje Shiba jsou také NFT tokeny, které budou moci shromáždit komunitu umělců kolem této kryptoměny.

Psí tokeny odletěly na měsíc!

Růst DOGE a SHIB je těžko pochopitelný. Nenašel jsem jiné slovo než šílenství. Shiba za týden svého působení dosáhla více než 1573% růstu!

Chcete-li porozumět fenoménu psích coinů, podívejte se na indikátor ROI, kde se porovnává Bitcoin a DOGE.

graf dogecoin

Náhlý růst indikátoru je téměř totožný s nárůstem na začátku Bitcoinu. Jak vidíme v grafu, Bitcoin se nikdy nemohl chlubit se tak vysokým ROI
– potenciál spočívá v menších projektech?

Fenomén DogeCoinu.

Jak se stalo, že měna s nulovou hodnotou najednou vstoupila do TOP10 kryptoměn (z hlediska kapitalizace) a dosáhla větší kapitalizace než giganti jako Twitter, Ford nebo BMW?

Internetová komunita ráda překvapuje. Na začátku roku došlo k jakémusi povstání, ve kterém úzká internetová komunita čelila obrovským investičním fondům, které vášnivě “shortowaly” akcie GameStop – GME.

Oponování světovým finančníkům se stalo vlajkovým rysem internetových domorodců.

Nejen ten boj však zvýšil ceny DOGE. V tomto případě šlo o kombinaci mnoha faktorů. Čím se řídí majitele DogeCoinu?

  • FOMO – počínaje náhlým růstem počátkem roku 2021, DogeCoin znepokojil mnoho kryptoinvestorů, aby nepřišli o jedinečnou příležitost znásobit své bohatství. Strach z přehlížení podnítil rychlé investice mnoha lidí na burzách;
  • Projekce síly internetu – stejně jako v případě GME si uživatelé internetu přejí „vmést do tváře“ světovým finančníkům, kteří často ohlašují konec kryptoměn. Proč uživatelé internetu tolik chrání kryptoměny a usilují o jejich úspěch? Pro některé z nich je to sen o decentralizovaných financích, kde budou marginalizováni velcí hráči a instituce. Na druhou stranu – čistá touha po zisku;
  • Víra v nalezení nového Bitcoinu – pro mnoho lidí je plný Bitcoin mimo dosah nákupu, a proto veřejnost hledá alternativu, která dosáhne stejně velkolepého úspěchu jako tato vlajková kryptoměna. Poslední zprávy ze Spojených států naznačují, že Doge je považován za takovou příležitost.

Elon Musk – DogeFather

Každé povstání má svého vůdce. V případě DOGE je to bezpochyby Elon. Prostřednictvím Twitteru přiměl mnoho uživatelů internetu upadnout do stavu fascinace kryptoměnou se psem v logu. Nadšení jeho Twittů se jasně odráželo v ceně DogeCoinu.

dogcoin

Elonovo vystoupení v americké show SNL způsobilo vlnu tsunami nadšení, která zaplavila trh s kryptoměnami.

V současné době Elon své publikum trochu ochlazuje tím, že jim navrhuje, aby své prostředky investovali opatrněji, což se odrazilo i na kurzu.

Fenomén SHIB

SHIB – DogeKiller. Nový projekt, který se stal ještě větším virálem než DOGE. Proč lidé investují do roztomilého pejska?

Pravděpodobným vysvětlením je skutečnost, že DOGE se stal kosmicky drahý, lidé opět hledají novou levnou alternativu, která bude stejně úspěšná. Zakladatelé SHIB přišli této části komunity na pomoc.

Naděje na další fenomén způsobila, že se Shiba rychle dostala na první stránku žebříčku kryptoměn, pokud jde o kapitalizaci. Na rozdíl od DOGE tvůrci slibují něco víc než jen měnu-mem. Čas ukáže, co z tohoto slibu vyjde.

Psychologie levného coinu

Ve světě kryptoměn ožila diskuse o změně zúčtovacích jednotek a použití cen SAT (satoshi) kvůli vysoké ceně Bicoinu.

SAT není jiná měna, je součástí Bitcoinu. Přesně jedna stomiliontá část BTC (1/100 000 000). Proč je podle odborníků ziskovější jednotka než celý Bitcoin?

Bitcoin

Při pohledu přímo – čím více, tím lépe. Z tohoto důvodu máme tak rádi projekty, které stojí setinu nebo tisícinu dolaru. Mít 10 000 SAT v peněžence je úplně jiný pocit než mít pouze 0,0001 Bitcoinu.

Totéž platí pro ostatní kryptoměny, méně zkušení investoři si s větší pravděpodobností zvolí 30 000 jednotek kryptoměny než 0,3 nebo 0,003. I přes to, že v obou případech dosahujeme stejného procentuálního zisku.

Právě tento faktor činí projekty jako DOGE nebo SHIB tak vřele přijímanými mladými investory – skutečnost, že si mohou koupit tisíce jednotek této měny, často převažuje nad tvrdými daty a analýzami.

Finanční revoluce!

Jsme svědky neuvěřitelně dynamických změn ve světě financí. Za 12 let se Bitcoin stal široce respektovaným platebním prostředkem. S vědomím, že to není optimální způsob převodu finančních prostředků, přirozeně hledáme alternativu.

Pokud hledáte místo, kde můžete bezpečně nakupovat kryptoměny, podívejte na BitClude a kupte si Bitcoiny hned teď!

Dnes nejčtenější

.