Zavřít reklamu

Pro většinu z nás asi není úplně složité určit, kde jsme zaparkovali auto – tedy pokud jej samozřejmě parkujete na známém místě, anebo třeba přímo u domu. Jiná situace však může nastat například na obrovských parkovištích, které najdeme třeba u nákupních center. Zde se zase můžeme nejčastěji orientovat podle písmen na jednotlivých sloupech, které určují jakési bloky parkoviště. Tohle označení však můžeme jednoduše zapomenout, anebo si jej třeba vůbec nevšimneme. Pokud už jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste své zaparkované auto nemohli najít, tak věřte, že i s tímto vám dokáže pomoci iPhone.

Jak na iPhone aktivovat funkci, která vám řekne, kde jste zaparkovali auto

Součástí iOS, potažmo součástí aplikace Mapy, je funkce, která dokáže na mapě přesně vyznačit, kam jste zaparkovali své vozidlo. Celý tento proces se děje automaticky – funkce určí zaparkování tak, že se odpojíte od Bluetooth či CarPlay. Aby však tato funkce pro zobrazení zaparkovaného auta na mapách byla k dispozici, tak je nutné provést její aktivaci. Naštěstí se nejedná o nic složitého:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, a to až k seznamu s aplikacemi.
  • V rámci tohoto seznamu najděte kolonku Mapy a klepněte na ni.
  • Tímto se ocitnete v nastavení aplikace Mapy. Sjeďte níže ke kategorii Vaše auto.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí přepínače aktivovali Zobrazit polohu auta.

Ihned poté už by se měla v rámci aplikace Mapy zobrazovat poloha vašeho zaparkovaného auta. V případě, že funkce stále není k dispozici, tak se ještě přesuňte do Nastavení -> Soukromí -> Polohové služby, kde je nutné povolit přístup k poloze aplikaci Mapy. Kromě toho je nutné níže otevřít Systémové služby, kde se ujistěte, že máte aktivní Významná místa. Zaparkované auto pak najdete v rámci aplikace Mapy vyznačené přímo na mapě. Pokud auto na mapě nevidíte, tak stačí, abyste vyhledali termín Zaparkované auto. Ihned poté si budete schopni polohu vozidla zobrazit. Jak už jsem ale zmínil výše, tak pro fungování této možnosti je nutné, abyste se k vozidlu pokaždé připojili pomocí Bluetooth či CarPlay.

zaparkované auto mapy

Dnes nejčtenější

.