Zavřít reklamu

Přestože se nové iMacy začaly prodávat teprve minulý pátek a po celém světě je jich velký nedostatek, už se dočkaly prvního detailního rozebrání. O to se jako již tradičně postarali odborníci z iFixit, kteří si vzali na paškál konkrétně výkonnější model s osmijádrovým CPU i GPU. Právě znalost konfigurace je přitom velmi důležitá – základní méně výkonné iMacy se totiž od těch výkonnějších liší vnitřním chlazením. Namísto dvojice větráků a tepelné trubice mají totiž jen jeden větrák, který jim zajišťuje dostatečné chlazení. Co jiného nám kromě chladícího systému, o kterém hovořil ostatně při představení i samotný Apple, první větší rozbor ukázal? 

Zatímco u předešlé generace iMaců umístil Apple antény pro Bluetooth a WiFi na jeho přední stranu za jablko na bradě, u nové generace jsou umístěny na zádech, byť opět pod jablkem. Logo Applu je tedy i tentokrát de facto průchozím bodem pro bezdrátové sítě. Co se týče vstupu do nového iMacu jako takového, díky tomu, že je celá přední strana z jednoho kusu skla je její “odchlípnutí” od zbytku těla jednodušší než tomu bylo u předešlé generace s hliníkovou bradou. iFixit nicméně jedním dechem dodává, že lepidlem, který drží celý produkt v jednom kuse kromě šroubků Apple ani tentokrát nešetřil a je kvůli němu proto demontáž 

Naprostá většina klíčových komponentů je umístěna ve spodní části v prostoru brady stroje, což je vzhledem k jeho tloušťce poměrně husarský kousek. Jedná se totiž o prostor, který je velmi malý, takže i jednotlivé komponenty jsou skutečně malé. Všimnout si toho ostatně lze na celé řadě snímků, které zachycují třeba i reproduktory či ventilátor. Další detaily ohledně komponentů novinky hodlá iFixit zveřejnit v následujících dnech a týdnech. 

Dnes nejčtenější

.