Zavřít reklamu

Pokud stále ještě přemýšlíte o pořízení Apple TV 4K druhé generace, možná k vašemu definitivnímu přesvědčení částečně přispěje zpráva o tom, že sledování služby YouTube na tomto zařízení pro vás bude ještě lepší. Nenovější generace Apple TV 4K totiž umožňuje přehrávání videí v tvOS verzi aplikace YouTube ve 4K při 60 fps, zatímco předchozí generace umožňovala přehrávání obsahu ve 4K pouze při 30fps.

Populární streamovací platforma YouTube spustila podporu 4K u své aplikace pro Apple TV již loni v říjnu. Ke zklamání mnoha uživatelů ale záhy vyšlo najevo, že přehrávání obsahu ve 4K v aplikaci YouTube na Apple TV probíhá pouze při 30fps. Nyní se ale na nejrůznějších diskuzních fórech a v uživatelských skupinách začaly objevovat zprávy o tom, že díky čipu A12 Bionic od Applu nabízí nyní aplikace YouTube pro Apple TV 4K druhé generace možnost přehrávání obsahu ve 4K a zároveň také při 60fps.

Redaktoři technologického zpravodajského serveru MacRumors následně na základě vlastního testování potvrdili, že obsah ve 4K se při 60fps skutečně přehrává pouze na nejnovějším modelu Apple TV, a u předchozí generace není k dispozici.  Důvodem je speciální videokodek, který k tomuto účelu YouTube využívá, a který má poměrně velké nároky na výpočetní výkon. Podpory přehrávání 4K obsahu na YouTube při 60fps by se majitelé nejnovějšího modelu Apple TV 4K měli postupně dočkat od počátku tohoto týdne.

Dnes nejčtenější

.