Zavřít reklamu

Jestliže patříte mezi jedince, kteří vlastní byť jen jediné zařízení od Applu, tak zajisté využíváte Apple ID. Tento jablečný účet sdružuje veškeré Apple produkty, které vlastníte, navíc k tomu přináší hromadu různých výhod. Dá se tvrdit, že bez Apple ID prostě a jednoduše nemůžete fungovat. Občas se ale můžete ocitnout v situaci, kdy se vám podaří zapomenout heslo k Apple ID – nejedná se o nic neobvyklého. Heslo k Apple ID totiž nemusíme často někam zadávat, a to díky biometrické autentizaci pomocí Touch ID či Face ID. Pokud jste si tedy například před nějakou dobou vytvořili nové heslo, tak je jeho zapomenutí opravdu jednoduché.

Jak na iPhone aktivovat a používat Klíč zotavení

V případě, že zapomenete heslo k Apple ID, tak stačí, abyste se přesunuli na stránky appleid.apple.com, kde se můžete vrhnout do jeho obnovení. Abyste byli schopni heslo obnovit, tak samozřejmě potřebujete znát určité informace, kterými se ověříte. Problém nastává v případě, že tyto informace neznáte, anebo jste je taktéž zapomněli. Abyste se v budoucnu vyvarovali těmto trablím, tak se hodí na iPhonu aktivovat Klíč zotavení, který vám může s obnovením přístupu k Apple ID jednoduše pomoci. Postup aktivace této funkce najdete níže, informace o využití pak pod ním:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak v horní části klepněte na řádek s vaším profilem.
  • Na další obrazovce pak pod e-mailovou adresou klepněte na Heslo a zabezpečení.
  • Zde úplně dole klepněte na kolonku Klíč zotavení.
  • Nyní je nutné, abyste pomocí přepínače Klíč zotavení aktivovali.
  • Poté se zobrazí dialogové okno, ve kterém klepněte na Použít klíč zotavení.
  • V dalším okně zadejte kód k iPhonu. Poté se Klíč zotavení zobrazí.
  • Tento klíč je nutné si opsat, popřípadě udělat snímek obrazovky, a bezpečně jej uložit.
  • Po opsání klepněte na Pokračovat a svůj Klíč zotavení zadejte do textového pole pro ověření.

Pomocí výše uvedeného způsobu jste tedy úspěšně aktivovali Klíč zotavení. Jak už jsem zmínil výše, tak si Klíč zotavení uložte na nějaké bezpečné místo – například do trezoru, anebo k nějakým dokumentům, u kterých víte, že je neztratíte. Pokud se vám někdy v budoucnu stane, že zapomenete heslo k Apple ID, tak se stačí přesunout na stránky appleid.apple.com, kde se přesuňte do rozhraní pro obnovu zapomenutého hesla. Zde pak stačí zadat e-mail k Apple ID, u kterého chcete heslo resetovat. K obnovení hesla vám pak bude stačit, abyste zadali Klíč zotavení. Berte však na vědomí, že pokud se vám Klíč zotavení podaří ztratit, tak už nikdy nezískáte opětovný přístup ke svému Apple ID.

Dnes nejčtenější

.