Zavřít reklamu

Chcete-li využívat jablečná zařízení na maximum, tak je mimo jiné víceméně nutné, abyste také využívali iCloud. Díky němu lze využívat například funkce kontinuity a zálohovat vaše za, popřípadě si díky iCloud Drive můžete ukládat soubory, ke kterým pak máte přístup odkudkoliv, kde je přístup k internetu. Při registraci Apple ID od jablečné společnosti získáte 5 GB úložiště na iCloudu zdarma, každopádně co si budeme nalhávat, v dnešní době se nejedná o nic extra. Předplatit si tak můžete větší tarify, konkrétně 50 GB za 25 Kč, 200 GB za 79 Kč nebo 2 TB za 249 Kč měsíčně.

Jak na iPhone zmenšit velikost záloh na iCloudu

Apple má všechny tarify přesně vypočítané tak, abyste si museli vždy koupit ten větší. Jednotlivcům by například ve většině případech dostačovalo pár gigabajtů více než 50 GB, tudíž musí sáhnout po tarifu 200 GB – a tak podobně. Pravdou ale je, že občas stačí vymazat několik nepotřebných souborů a současný tarif iCloudu vám může opět začít vyhovovat. Pojďme se tedy společně podívat na to, jakým způsobem lze na iPhone zmenšit velikost záloh na iCloudu:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak v horní části obrazovky klepněte na váš profil.
  • Poté přímo pod vaším jménem otevřete kolonku iCloud.
  • Na další obrazovce se pak přesuňte do Spravovat úložiště.
  • Po načtení sjeďte níže, kde lokalizujte a klepněte na možnost Zálohy.
  • Zde si pak rozklikněte zálohu, kterou chcete spravovat.
  • Pak už jen stačí, abyste po načtení u jednotlivých nepotřebných položek deaktivovali přepínač.
  • Pokud se jedná o starou zálohu, kterou nepotřebujete, můžete zálohu smazat.

S pomocí výše uvedeného postupu tedy můžete na vašem iPhonu (či iPadu) zmenšit velikost záloh, které jsou uložené na iCloudu. Jak už bylo zmíněno výše, tak k tomu, abyste se vlezli do tarifu, vám často stačí uvolnit jen několik stovek megabajtů či jednotek gigabajtů. A právě s pomocí tohoto postupu můžete odstranit jednotlivé nepotřebné položky ze záloh, popřípadě lze nepotřebné zálohy kompletně odstranit. Na závěr jen zmíním, že pokud nemáte předplacený iCloud, tak byste nad tím rozhodně měli alespoň uvažovat – svět se totiž dělí na dvě skupiny. V první najdete jedince, kteří pravidelně zálohují, v té druhé pak jedince, kteří ještě nepřišli o svá data. Jakmile se tak ale stane, tak tito uživatelé často přejdou do skupiny první. Avšak už bez důležitých dat. Za chyby se totiž platí.

Dnes nejčtenější

.