Zavřít reklamu

Velmi bolavý přechod na novou technologii. Tak přesně takto by se dal s trochou nadsázky popsat letošní přechod Applu z klasických Liquid Retina displejů s LED podsvícením používaných u iPadů Pro na displeje s mini LED podsvícením. Výroba této novinky se totiž i s odstupem času ukazuje jako extrémně náročná, což se negativně podepisuje na dostupnosti nových iPadů -a to již nyní. 

Když začal Apple před pár týdny přijímat předobjednávky na nové iPady Pro M1, u 12,9” modelů nejednoho jablíčkáře velmi překvapilo, jak rychle se jeho dodací doba přehoupla z pár týdnů až na pár měsíců. Jak se však nyní podle zdrojů Bloombergu ukazuje, na vině není velká poptávka po novinkách, nýbrž právě problémy s výrobou mini LED displejů, které se dodavatelům ani přesto, že již panely pro Apple vyrábí několik měsíců, nepodařilo vyřešit. Kvůli tomu jsou tak dodávky daleko nižší než měl Apple v plánu, což likviduje jeho vize na dobrou skladovou dostupnost. 

Jak rychle se podaří dodavatelskému řetězci trable s novinkou vyřešit je sice v tuto chvíli nejasné, avšak vzhledem k tomu, že mu řešení komplikuje i nadále koronavirus se nedá očekávat, že se tak stane ze dne na den. Obecně se pak dá říci, že čím dřív budou fabriky dodavatelů Applu schopné chrlit mini LED displeje v dostatečném množství, tím dříve si bude moci Apple dovolit jejich přijetí na další produkty. Nezbývá proto než doufat, že se vše podaří vyřešit brzy a displejový svět Apple produktů se díky tomu zanedlouho otřese v základech. 

Dnes nejčtenější

.