Zavřít reklamu

Pokud provedete uzamčení vašeho iPhonu, popřípadě pokud začnete cokoliv a kdekoliv psát, tak se v obou případech ozve charakteristický zvuk. V případě uzamknutí iPhonu se ozve jednoduchý zvuk „zaklapnutí“, při stisknutí jakékoliv klávesy na klávesnici se pak taktéž ozve klapnutí. Zkrátka a jednoduše, pokud někdo ve vaši blízkosti uzamkne jablečný telefon anebo na něm začne psát, tak můžete díky těmto zvukům velmi jednoduše zjistit, že vlastní právě iPhone. Oba dva tyto zvuky můžete deaktivovat tak, že pomocí bočního přepínače aktivujete tichý režim. Co ale dělat, pokud chcete zvuky deaktivovat kompletně, bez nutnosti zapnutí tichého režimu?

Jak na iPhone kompletně deaktivovat klapání klávesnice a zvuk zámku

Jestliže vám zvuk uzamknutí iPhonu a klapání klávesnice nevyhovuje, ale nechcete mít neustále zapnutý tichý režim, tak můžete provést kompletní deaktivaci. Dobrou zprávou je, že se nejedná o nic složitého, dost možná však o této možnosti nevíte. Stačí, abyste se drželi následujícího postupu:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kousek níže.
  • Zde pak lokalizujte a otevřete sekci s názvem Zvuky a haptika.
  • V rámci této sekce sjeďte úplně dolů.
  • Nakonec stačí pomocí přepínače deaktivovat Klapání klávesnice a Zvuk zámku.

Jakmile provedete výše uvedený postup, tak pro utišení zvuku uzamčení či klapání klávesnice nebude nutné mít neustále aktivní tichý režim. Někteří uživatelé mají tichý režim aktivní neustále, tudíž změnu nepocítí. Pokud ale patříte mezi jedince, kteří musí být za každou cenu a vždy na příjmu a tichý režim si aktivujete například jen na noc či večer, tak se vám výše uvedený postup pro deaktivaci uvedených zvuků může hodit. Kromě toho můžete v rámci sekce Zvuky a haptika (de)aktivovat systémovou haptiku, tedy vibrace, popřípadě si zde samozřejmě můžete nastavit zvuky vyzvánění či určitých notifikací.

Dnes nejčtenější

.