Zavřít reklamu

Vlastníte některý z iPhonů 11 či 12 a po nedávno vydaném updatu iOS 14.5.1 se vám zdá, že se jeho výkon a tedy i celková svižnost při určitých úkonech citelně horší než tomu tak bylo před aktualizací? Pak pro vás máme svým způsobem dobrou zprávu. Nejste totiž ani zdaleka sami. Na přiškrcení výkonu po updatu si totiž stěžují jablíčkáři po celém světě. Velmi zajímavé je nicméně to, že se potíže týkají skutečně jen iPhonů představených loni a předloni. 

Výkonnostní propad iPhonů 11 a 12 (a samozřejmě vyšších řad 11 Pro a 12 Pro) potvrdila i řada výkonnostních testů v nejrůznějších aplikacích. Zatímco skóre na jedno jádro se u telefonů po updatu nezměnilo, skóre více jader se propadlo nejenže pod skóre, kterého telefony dosahovaly před updatem, ale dokonce i pod skóre iPhonů z roku 2018 – tedy modelů XS a XR. Co se pak týče praxe, tento propad skóre je pro uživatele citelný při spouštění náročnějších aplikací či hraní her, které mohou běžet pomaleji, pomaleji se načítat či se na telefonu zkrátka a jednoduše sekat. 

Podobné potíže jsou vzhledem k tomu, že byl iOS 14.5.1 jen opravným patchem pro bezpečnostní trhlinu ve WebKitu poměrně zarážející. Na druhou stranu jsme však byli i v minulosti již mnohokrát svědky toho, že i zdánlivě drobný update dokázal celkovou využitelnost telefonu výrazně snížit. Jak už však bývá u podobných potíží zvykem, nezbývá než počkat na to, až je Apple vyřeší dalším softwarovým updatem. 

Dnes nejčtenější

.