Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Cestování je v dnešní době velmi snadné, opomeneme-li aktuálně opatření z důvodu pandemie, pak vyrazit na dovolenou není žádná věda. Pro toho, kdo by se přeci jen ciziny obával, tu jsou chytří pomocníci v podobě aplikací.

Mobilní i webové aplikace určené na cestování ušetří mnoho času a některé i nemálo peněz. Vhod přijdou, ať už vyrážíte na dovolenou po Česku nebo do zahraničí, pěšky, autem, vlakem nebo letadlem. Užitečné jsou pro cestovatele dobrodruhy, kteří se vydávají poznat svět na vlastní pěst, avšak v mnoha ohledech je ocení i ti, kteří jedou na dovolenou s cestovní kanceláří.

iPhone x fb nahled plocha

Jak najít nejlevnější zájezd, ubytování a letenky?

Úplně na začátku přijdou vhod aplikace, které pomohou vybrat a koupit zájezd. Online srovnávače nabízí webové portály, kde si snadno navolíte vaše požadavky v podobě nejen ceny, destinace, termínu a délky dovolené nebo typu ubytování a stravy. Velkým benefitem těchto portálů je, že nabízí i recenze těch, kteří vámi vybraný zájezd už mají za sebou. Snadno tak zjistíte, zda vaše volba je ta pravá či nikoliv.

A co když zájezd s all inclusive službami od cestovní kanceláře nehledáte? Pak přijdou vhod aplikace, které zajistí výhodné ubytování a letenky. Aerolinky sice nabízí celou řadu letů, avšak hledat na jednotlivých stránkách jejich dostupnost je časově nereálné, vhod proto přijde online nástroj na hledání letenek. Obdobně pak fungují i aplikace určené pro ubytovací služby.

S jakými aplikacemi se na dovolené neztratíte?

Jakmile máte dovolenou vybranou a vyrážíte vstříc dobrodružství, nezapomeňte na slovník. Internetový překladač vám pomůže v nejedné nelehké situaci, kdy si nebudete vědět rady. Navrch mají i ti cestovatelé, kteří si už dopředu začnou opakovat slovíčka a učit jednoduché fráze. Základní znalost jazyka dané země oceníte jak vy, tak i místní, se kterými se při vašich toulkách potkáte.

cklub smartmockups

Kromě internetového překladače je vhodnou aplikací i online průvodce. Nabídne vám tipy, kam vyrazit na výlet, a připraví vás také na nejrůznější situace. Snadno zjistíte vše o místní měně, o počasí i o dopravní dostupnosti.

Další tip pak jsou online mapy. Ztratit se v cizím prostředí není nic těžkého a hlavně nic, o co by člověk stá. Zapnout GPS na mobilu a otevřít mapu je proto v takových chvílích skvělé řešení. Od věci pak ani není znát aplikaci pro místní taxi.

Webové a mobilní aplikace jsou skvělým pomocníkem při cestách, rozhodně je ale nenechávejte na poslední chvíli. Dobré je si je nainstalovat zavčasu a s předstihem se s nimi seznámit, ať nespoléháte na něco, co vám pak nemusí fungovat.

Dnes nejčtenější

.