Zavřít reklamu

Po pondělním uvolnění opravných updatů iOS 14.5,1, iPadOS 14.5,1, watchOS 7.3.1 a macOS 11.3.1 vydal Apple dnes v noci i bezpečnostní aktualizaci pro své starší počítačové systémy. Na rozdíl od pondělních aktualizací jsou však ty vydané dnes v noci nikoliv systémové, ale jen aplikační – aktualizují totiž jen prohlížeč Safari a to na systémech macOS Catalina a macOS Mojave. 

Stejně jako v případě pondělních updatů, i ten z dnešní noci opravuje bezpečnostní trhliny ve WebKitu, které dle slov Applu umožňovaly útočníkům spouštět na Apple zařízeních nebezpečný kód a tím je ovládnout či z nich získat určitá data. Že je chyba závažná pak potvrzuje i fakt, že kalifornský gigant připustil i její zneužívání před vydáním opravy, což je věc, ke které se příliš často neuchyluje. 

Pokud tedy na svých Macích stále běžíte na macOS Catalina či macOS Mojave, měli byste již v tuto chvíli instalovatelný update Safari vidět a rozhodně jej tedy i nainstalovat. V případě macOS Catalina nese nová verze Safari 14.1 označení sestavení 15611.1.21.161.7, pro macOS Mojave pak 14611.1.21.161.7. 

Dnes nejčtenější

.