Zavřít reklamu

Zanedlouho to budou už dva týdny od chvíle, co Apple na své jarní konferenci konečně představil lokalizační přívěšky AirTags. Podle dostupných informací byl Apple připraven své přívěšky představit již v roce 2019 – i proto většina z nás netrpělivě čekala a doufala ve vydání již minulý rok. Veškeré spekulace jsou ale konečně u konce a mnoho z nás už má své AirTagy doma. Mezi jednu z nejlepších funkcí těchto přívěšků patří precizní vyhledávání, a to s pomocí ultra-širokopásmového čipu U1. Při využití této funkce můžete polohu vašeho předmětu určit s přesností na centimetry. Někteří uživatelé si však stěžují na to, že možnost pro precizní vyhledávání AirTagů nevidí – naštěstí máme řešení.

Co dělat, když na iPhone nefunguje precizní vyhledávání AirTagu

V případě, že jste si úspěšně aktivovali váš AirTag, avšak v rámci aplikace Najít v sekci Předměty nevidíte možnost pro spuštění vyhledání vašeho lokalizačního přívěšku, tak není třeba věšet hlavu. Řešení tohoto problému je relativně jednoduché – vše zmáknete během pár sekund. Postupujte tedy následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže a klepněte na kolonku Soukromí.
  • Nyní v horní části obrazovky rozklikněte kolonku Polohové služby.
  • Poté sjeďte o kus níže k seznamu s aplikacemi, kde otevřete kolonku Najít.
  • Zde je nutné, abyste provedli dvě změny:
    • Kategorie Přístup k poloze: zaškrtněte Při používání aplikace;
    • Kolonka Přesná poloha: pomocí přepínače aktivujte.

Jakmile výše uvedené nastavení provedete, tak aplikaci Najít ukončete a opětovně otevřete. Poté stačí přejít do sekce Předměty, kde už se u jednotlivých předmětů kolonka pro vyhledání zobrazí. Aby se vůbec tato možnost mohla zobrazit, tak je nutné, abyste měli iPhone s čipem U1, tedy iPhone 11 a novější. Starší jablečné telefony tento čip nemají a precizní vyhledávání vám fungovat nebude. Zároveň je nutné, abyste pro zprovoznění AirTagů měli nainstalovaný iOS 14.5 a novější – ve starších verzích iOS vám AirTagy vůbec nebudou fungovat. Mimo jiné pro využití AirTagů samozřejmě nutné, abyste měli zapnuté Bluetooth, společně s Wi-Fi.

Dnes nejčtenější

.