Zavřít reklamu

Pokud váš magazín sledujete dlouhodobě, databáze Euroasijské ekonomické komise vám zřejmě není cizí. Jedná se totiž o databázi, která v minulosti částečně poodhalila celou řadu chystaných Apple produktů, jelikož ty je nutné před startem jejich prodejů do ní zaregistrovat. To sice kalifornský gigant dělal v minulosti zpravidla se značným předstihem, tentokrát si však dal v tomto směru skutečně na čas, z čehož si lze leccos vyvodit. 

Do databáze musí Apple zaregistrovat všechny své produkty disponující jakoukoliv formou šifrování, přičemž celý registrační proces je zpravidla otázkou několika dní. I tak si však Apple zpravidla všechny novinky registroval několik týdnů či dokonce měsíců před jejich odhalením a uvedením na trh, aby si zajistil, že mu v tomto směru nebude stát v cestě zhola nic. A právě s ohledem na tuto skutečnost je velmi zajímavé, že registraci nových iPadů Pro M1 provedl Apple v databázi alespoň podle data z ní teprve dnes – tedy více než týden po jejich odhalení a zřejmě méně než měsíce před startem jejich prodejů. Zdá se tedy, že zprávy z uplynulých týdnů točící se kolem problémů s výrobou tabletů byly pravdivé a tedy, že k jejich odhalení minulý týden vůbec dojít nemuselo a mohlo být odsunuto až na červnovou WWDC. 

Proti Applu stálo a zřejmě i stále stojí hned několik faktorů, které výrobu iPadů Pro M1 znepříjemňují. Všechny do jednoho jsou přitom spojený s extrémním nedostatkem surovin a komponentů pro jejich výrobu či její složitostí. Například takové panely s mini LED podsvícením jsou dle dostupných informací z hlediska výroby extrémně složitým úkonem, kvůli čemuž je zřejmě Apple nasazuje jen u větší modelové řady iPadů Pro. Jakmile se nicméně výrobní schopnosti jeho partnerů zlepší, dá se očekávat jejich nasazení i na menší iPady a další Apple produkty. 

Dnes nejčtenější

.