Zavřít reklamu

Většina z nás má své vlastní zařízení, na kterém jednak denně pracujeme, a které jednak neradi půjčujeme. Ne ve všech případech je ale možné, aby například v rodině měl každý jedinec své vlastní zařízení. Dobrou zprávou je, že se v rámci macOS nejedná o žádný problém. Vytvořit si totiž můžete hned několik účtů s tím, že se uživatelé navzájem ke svým datům nedostanou, což je pro mnoho z nás to nejdůležitější. Jeden počítač tak může bez problémů fungovat pro celou domácnost, včetně zachování soukromí.

Jak na Macu aktivovat rychlé přepínání uživatelů

Pokud jedno zařízení používá více uživatelů, tak je důležité, aby existovala možnost pro jejich rychlé přepínání. Samozřejmě se můžete odhlásit, a poté opětovně přihlásit pod jiným účtem, každopádně existuje skvělá možnost, pomocí které se můžete v rámci pár klepnutí přepnout na jiný účet. Tato možnost se skryje do horní lišty a nazývá se rychlé přepínání uživatelů. Aktivovat tuto možnost můžete následovně:

  • Prvně je nutné, abyste v levém horním rohu klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby systému…
  • Poté se zobrazí nové okno, kde najdete veškeré sekce pro správu předvoleb systému.
  • V rámci tohoto okna najděte a rozklikněte sekci s názvem Uživatelé a skupiny.
  • Nyní v levé dolní části klepněte na možnost Volby přihlášení.
  • Jakmile tak učiníte, tak nyní v levém dolním rohu klepněte na zámekautorizujte se.
  • Po autorizaci už jen stačí zaškrtnout možnost Rychlé přepínání uživatelů.
  • V menu vedle této možnosti si ještě můžete vybrat, jak rychlé přepínání uživatelů bude v horní liště vypadat.

Nyní, kdykoliv se budete muset přepnout na jiný účet, tak už se nemusíte odhlašovat. Stačí, abyste v horní liště klepnuli na možnost pro rychlé přepínání uživatelů a zvolili si toho uživatele, který se má přihlásit. Na závěr bych si jen dovolil připomenout malou zajímavost, která se pojí s výše uvedenou funkcí. Až donedávna měli s rychlým přepínáním uživatelů problémy uživatelé nových Maců s čipy M1 – pokud se někdo pokusil o přepnutí, tak automaticky spustil spořič obrazovky. Aktuálně už by ale tato funkce měla být opravena, a pokud se s ní stále potýkáte, tak aktualizujte váš macOS.

rychlé přepínání uživatelů
Zdroj: Redakce Letem světem Applem
Témata: ,

Související články

Dnes nejčtenější