Zavřít reklamu

Na první letošní keynote konané v minulém týdnu jsme se konečně dočkali produktu, o kterém se šušká už dlouhé měsíce. Apple představil vedle iPadu Pro s M1, iMacu s M1 a nové Apple TV lokalizátor AirTag, který jsme dle dřívějších spekulací měli vidět už někdy v září. Tak či onak, AirTag přichází se zajímavými specifikacemi i zajímavou cenou.

Tu a tam vám přinášíme zajímavé patentové přihlášky, jež ukazují, nad čím vším Apple přemýšlí. Byť Apple vlastní nepřeberné množství patentů, občas se stane, že nějaký produkt dle přihlášky skutečně vyhotoví. Když se pak ohlédneme, můžeme přesně vidět, jak dlouho takový proces trvá, přičemž samozřejmě nejde pouze o výrobu konkrétního produktu. Jakmile už je nějaký produkt víceméně před dokončením, nastupuje byrokracie, která celý proces ještě prodlouží.

Jinak tomu samozřejmě nebylo ani v případě AirTagu, u kterého je obzvláště kladen důraz na dodržování patřičných regulí. Dokumenty FCC (Federal Communications Commission) naznačují, že Apple předložil AirTag k testování již v červenci roku 2019. Oficiální zprávy úřadu pak byly hotovy v září a říjnu minulého roku. Je tedy možné, že zpoždění „malé novinky“ bylo zapříčiněno dlouhým schvalovacím procesem. Prodeje AirTagu začínají 30. dubna a cena jednoho kusu vás vyjde na 890 korun. Balení po čtyřech kusech pak na 2990 korun. Zaujal vás tento produkt?

Dnes nejčtenější

.