Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Chladnější období se může velice nepříjemně podepsat na výdrži baterie v iPhonu. Přechod z chladného do teplého prostředí baterii v iPhonu rozhodně neprospívá. Jak tedy poznat, že nastal ten správný čas na výměnu baterie v iPhonu?

PROBLÉMY S BATERIÍ V IPHONU

Jak se mohou začít projevovat první náznaky problému s baterií? Poznám je jako běžný uživatel iPhonu?

  1. Rychle klesající procenta – Zde je to velice specifické a asi nelze přesně definovat, jak dlouho by měla baterie v iPhonu vydržet nabitá. Každý totiž používáme iPhone malinko jinak. Někdo si vypíná mobilní data a na sociálních sítích neztráví víc než půl hodinky denně. Naopak někdo zase je schopný surfovat na sociálních sítích klidně 8 hodin denně. Nemůžeme tedy předpokládat, že oběma uživatelům vydrží baterie stejně dlouho nabitá. Osobně se ze svých zkušeností přikláním k variantě, že je ideální, pokud denně „pracujete“ na iPhonu aktivně 4 hodiny, tak by vám měla baterie vydržet od ráno do večera bez problému. Musíte-li ovšem už u oběda hledat nabíječku, rozhodně nastal čas pouvažovat nad výměnou baterie.
  2. Předčasné vypínání iPhonu – Opět velice častý jev, se kterým se setkávají uživatelé především v situacích, kdy je venku chladnější počasí. Stačí vytáhnout iPhone, zapnout například fotoaparát a najednou se na displeji objeví kolečko, indikující vypínání iPhonu. Takto se iPhone může vypnout i v případě, že vám zbývá stále 10 – 20, někdy i klidně 30% baterie.
  3. Kondice baterie pod 85% – Již nějaký ten rok máme v iPhonech (od iPhonu 6 výš) funkci „kondice baterie“. Tu naleznete v nastavení. Zde se vám ukazuje v jaké kondici se baterie nachází. Pokud kondice klesne pod 80%, iPhone vám sám začne informovat o tom, že byste měli navštívit iPhone servis. Při poklesu pod 80% může být iPhone velice zpomalený, mohou být některé funkce a čím dál více se budete setkávat s jeho předčasným vypínáním.

Kondice baterie ovšem není stoprocentně směrodatná, již jsme viděl iPhony s kondicí baterie pod 80% a iPhone vydržel stále obstojně nabitý, ale také jsem viděl iPhone s kondicí baterie 92% a iPhone nevydržel nabitý ani 3 hodiny. Je tedy primárně na vás, abyste si sami vyhodnotili na základně výše popsaných informací, zdali je ideální čas na výměnu baterie v iPhonu.

KAM NA VÝMĚNU BATERIE V IPHONU?

Usoudíte-li, že nastal vhodný čas na výměnu baterie v iPhonu, kam vyrazit? Který iPhone servis navštívit? Chcete-li vyměnit baterii na počkání, bez nutnosti objednání předem, navštivte iPhone servis Tvrzenýsklo.cz – Nachází se nedaleko od metra B – Anděl na Praze 5. Výměna baterie probíhá do 10 minut. Při výměně je použita baterie o stejné kapacitě, jako je baterie originální. Po výměně vám i nadále zůstane zachována funkčnost ukazatele kondice baterie. Na výměnu je poskytována samozřejmě záruka.

Výměna baterie v iPhonu

 

Dnes nejčtenější

.