Zavřít reklamu

Přestože není v dnešní době cestování ani zdaleka v takovém rozkvětu jako tomu bylo ještě zhruba před rokem a čtvrt, rozhodně neplatí, že by se mezinárodní turismus úplně kvůli pandemii koronaviru zastavil. Mnohé turisty oblíbené země totiž zvládají boj s koronavirem na výbornou, díky čemuž je tak riziko nákazy při jejich návštěvě poměrně malé. Aby navíc bylo cestování v dnešní době ještě bezpečnější a zároveň pohodlnější, rozhodl se nyní Apple v tichosti vylepšit svou mapovou aplikaci.

Do aplikace Apple Mapy byly konkrétně do profilů letišť po celém světě přidány pokyny týkající se koronaviru a toho, jak provoz daného letiště ovlivňuje – tedy například tak, že je kvůli němu na něm nutné dodržovat rozestupy a nosit roušky či jiná bezpečnostní opatření. Nová koronavirová upozornění se nicméně zobrazují jen u letišť zapojených do projektu Mezinárodní rady letišť s názvem Health Measures Portal. Ten je naprosto bezplatný a po vstupu do něj jsou z něj do Apple Maps zaslána všechna důležitá data týkající se opatření. 

Zatímco tuzemská letiště zatím na svém profilu v Apple Maps informace o koronavirových opatřeních nezobrazují, například letiště Vídeň vás o všem v aplikaci informuje a nabídne vám zároveň i proklik na svou webovou mikrostránku, kde jsou všechna opatření popsána detailněji. Pokud se tedy chystáte letecky cestovat, na tuto vychytávku si určitě vzpomeňte. Může vám totiž vaší cestu solidně usnadnit. 

Dnes nejčtenější

.