Zavřít reklamu

Také máte poslední dobou pocit, že jediné, co už zde chybí je zombie apokalypsa a blackout? Zatímco na to první vás příliš vybavit neumíme, v rámci blackoutu bychom přece jen mohli posloužit. Od společnosti Xtorm nám totiž dorazily jejich nejnovější powerbanky s názvem 20W Fuel Series, které nabízí zajímavý design, vysokou kapacitu k poměru ceny a velikosti a zejména pak nejvyšší možnou rychlost nabíjení, kterou podporuje váš nejnovější iPhone. Pojďme se na Xtorm 20W fuel Series podívat na následujících řádcích dopodrobna.

xtorm power bank

Powerbanka je něco, co ze zásady nemusí v podstatě nijak vypadat. Není to totiž věc, kterou byste si chtěli položit na stůl a kochat se pohledem na ni. Přesto se v Xtormu rozhodli, že na designu zapracují a její tělo pokryjí na horní a spodní straně pogumovanými trojúhelníky, které jsou plastické a vypadají skutečně zajímavě. Navíc díky plastičnosti lámou světlo pokaždé jinak a vzniká tak při každém pohledu jiný, zajímavý efekt. Guma navíc neškrábe ani stůl, ani zařízení, které nabíjíte v případě, kdy dáte iPhone a powerbanku společně do kapsy nebo batohu a vyrazíte na cestu. Vše vypadá elegantně a navíc je zde také velmi kvalitní zpracování, které na první pohled ukazuje, že tomu, co je uvnitř, můžete věřit.

Byla by možná škoda si Xtorm nepředstavit trochu blíž – zvlášť, když se na tuzemském trhu zabydluje čím dál více. Jedná se o prémiovou značku zaměřující se primárně na nabíjecí řešení, která se pyšní jak líbivým vzhledem, tak i vysokou kvalitou či odolností. K výrobě svých produktů využívá Xtorm ty nejlepší materiály na trhu, díky čemuž si dokonce může dovolit prodloužení záruky ze standardních 24 měsíců na 36 měsíců. K roku navíc přitom stačí pouhý registrace produktu u výrobce. Ceny Xtormu se sice mohou zdát na první pohled vyšší, ale s ohledem na benefity, které tyto produkty nabízí, jsou dle mého názoru opodstatněné. 

Uvnitř powerbanky se nachází buď baterie s kapacitou 20 000 mAh, nebo baterie s kapacitou 10 000 mAh. Obě varianty se liší jak kapacitou, tak i velikostí a hmotností. Zatímco 10 000 mAh se vešlo do krabičky o rozměrech 7,1 x 13,6 x 1,5 cm a váze 215 gramů, větší kapacita je zabalena do krabičky o rozměru 7,1 x 20,1 x 2,65 cm a váze 376 gramů. I když se nemusí zdát rozdíl v hmotnosti na první pohled nějak zázračný, věřte, že naživo se vám 20 000 mAh skutečně pronese a už to rozhodně není něco, co si jen tak hodíte do kapsy spolu s iPhonem, abyste si jej nabíjeli. Dobře tedy zvažte, jakou kapacitu potřebujete a jakou dokážete využít.

Vše ostatní kromě fyzické velikosti i kapacity je u obou verzí powerbank stejné. Obě disponují jedním USB-C portem, přes který se nabíjí a to 20W, díky kterým dojde k nabití 10 000 mAh varianty za 2,5 hodiny, a u větší varianty je to pak pět hodin. Powerbanky disponují dále dvojicí USB-A portů se standardem USB 3.0, které nabízí nabíjecí výkon 18 W. Ten však platí pro oba porty společně, a tak buď zapojíte jedno zařízení, které nabíjíte 18 W, nebo můžete nabíjet rovnou dvě zařízení, ale pak je nutné počítat s tím, že do každého teče proud výkonem 10 W, jelikož při současném nabíjení běží powerbanka na 20W. Díky funkcím jako je QuickCharge 3.0 a USB Power Delivery je nabíjení opravdu rychlé, ovšem pokud chcete využít maximální potenciál powerbanky a potažmo i vašeho nového iPhone 12 (Pro), pak je nutné využít pro nabíjení prostřední USB-C, které nabízí nabíjecí výkon 20 W.

xtorm powerbanky

iPhone si z něj dokáže vzít maximum, kterým je schopný se nabíjet – tedy 18 W. Například iPhone 12 Pro pak nabijete i při připočtení energetických ztrát z menší 10 000 mAh powerbanky 3x a ještě vám zbude na zhruba 1/4 kapacity baterie v telefonu. Větší varianta s 20 000 mAh pak dokáže telefon nabít spolehlivě 6x a při troše štěstí sedmkrát. Nabíjet samozřejmě můžete cokoli, čemu stačí výkon 20 W, respektive 18 W při použití USB-A (a podpoře QuickCharge – jinak teče přes USB-A méně) portů a nabíjí se přes USB nebo jakoukoli jeho redukci.

xtormy

Pokud hledáte zajímavou powerbanku a to nejen svým designem a kvalitou zpracování, ale také maximální možnou rychlostí nabíjení, kterou využijete u svého iPhonu, pak je Xtorm rozhodně zajímavou volbou. Jediné, co je potřeba, je skutečně před koupí zvážit, zda potřebujete větší nebo menší variantu. Cenový rozdíl je poměrně zanedbatelný a plně rozumím, že vás to bude táhnout k větší kapacitě, na druhou stranu, ta se umí skutečně velmi rychle pronést. Jakmile ale vyberete tu, která se hodí přesně pro vás, věřím, že budete nad míru spokojeni a Xtorm vám nabídne stoprocentní poměr ceny a výkonu současně s kvalitou zpracování.

Dnes nejčtenější

.