Zavřít reklamu

Sociální sítě v současné době doslova vládnou světem. Pokud byste se na jednu z nich chtěli přidat, tak máte na výběr z takového počtu, který se nevleze na prsty dvou ruk. Momentálně nejvíce „frčí“ TikTok a Instagram, zapomínat však nesmíme na giganta v podobě Facebook. Ten je doslova vyhlášený tím, jakým způsobem nakládá s uživatelskými daty napříč všemi svými aplikacemi – nic růžového rozhodně nečekejte. Všechna data jsou určená pro cílení reklam, občas dokonce dojde i k prodeji, což se však vždy zamázne pokutou. V tomto článku se společně podíváme na to, jakým způsobem můžete Facebooku zakázat sledování napříč ostatními aplikacemi a službami.

Jak na iPhone nastavit, aby vás Facebook nemohl sledovat napříč dalšími aplikacemi a službami

V případě, že byste na vašem iPhonu (či iPadu) chtěli v aplikaci Facebook nastavit, aby vás nemohla sledovat napříč dalšími aplikacemi a službami, tak se nejedná o nic složitého. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem zařízení do nativní aplikace Facebook přesunuli.
  • Jakmile tak učiníte, tak v pravém dolním rohu klepněte na ikonu tří čar.
  • Tímto se ocitnete v předvolbách, kde sjeďte níže a klepněte na Nastavení a soukromí.
  • Poté se zobrazí další možnosti – zvolte Nastavení.
  • Nyní se ocitnete na další stránce, kde sjeďte níže ke kategorii Vaše informace na Facebooku.
  • V rámci této kategorie se přesuňte do sekce Aktivita mimo Facebook.
  • Zde můžete vymazat historii aktivity mimo Facebook – klepněte na Vymazat historii a potvrďte.
  • Primárně však vpravo nahoře klepněte na ikonu tří teček.
  • Zobrazí se další menu, ve kterém rozklikněte kolonku Správa budoucí aktivity.
  • Nyní ve spodní části obrazovky klepněte na Spravovat budoucí aktivitu.
  • Nakonec stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali možnost Budoucí aktivita mimo Facebook.
  • Deaktivaci potvrďte klepnutím na Vypnout.

Tímto způsobem jste úspěšně docílili toho, že by vás Facebook neměl v budoucnu sledovat napříč dalšími aplikacemi, webovými stránkami, službami a dalšími. Pokud pomocí výše uvedeného postupu smažete také historii, tak berte v potaz, že může dojít k odhlášení z některých webových účtů. Po deaktivaci sledování mimo Facebook a vymazání historie už by se vám nemělo zobrazovat reklamy, které úzce souvisí s tím, co jste si nedávno prohlíželi či vyhledávali. Pokud jste si například prohlíželi nový iPhone a uvažovali jste o jeho koupi, tak se vám na Facebooku před deaktivací budoucí aktivity zobrazovaly reklamy, které s jablečným telefonem souvisí – po deaktivaci už by se takové reklamy zobrazovat neměly.

Související články

Dnes nejčtenější