Zavřít reklamu

Trh s chytrými hodinkami začíná lákat už i hráče, od kterých bychom to zřejmě čekali jen stěží. Jedním z nich je alespoň podle zdrojů velmi dobře informovaného portálu The Information i Facebook, který pracuje v současnosti na poměrně netradičním konceptu smartwatch, jehož stěžejní funkcionalitou bude komunikace. 

Zdroje The Information tvrdí, že smartwatch od Facebooku poběží na operačním systému od Googlu a jejich hlavní zbraní bude extrémně jednoduchá možnost komunikace napříč všemi platformami vlastněnými Zuckerbergovou společností. Co se pak připojení, hodinky mají využívat po vzoru Apple Watch LTE, díky čemuž nebudou závislé na připojeném smartphonu. Další zajímavostí je pak možnost přes sítě Facebooku sdílet jednoduše své pokroky například při cvičení či podobných věcech. Zkrátka a dobře – čekají nás hodinky šité na míru všem uživatelům platforem Zuckerbergova impéria, které v nich budou integrovány jako na žádných jiných smartwatch. 

Kdy přesně Facebook své hodinky představí není v tuto chvíli bohužel jasné, stejně jako je nejasná i jejich finální cena. Zdroje nicméně tvrdí, že má být novinka prodávána téměř za její výrobní cenu, díky čemuž by tak měla dostupná obrovskému množství uživatelů. Jedině nízkou cenou jim totiž může Facebook zajistit na extrémně napěchovaném trhu konkurencí šanci na úspěch, přičemž ani tak na něm ve výsledku nemusí vůbec uspět. Na podobné závěry je nicméně zatím čas minimálně do představení hodinek. 

Dnes nejčtenější

.