Zavřít reklamu

Při prohlížení webu se prakticky neustále sbírají nějaká data. Konkrétně se může jednat o to, na jakém zařízení zrovna surfujete, jaký využíváte prohlížeč, anebo jaké jsou třeba vaše zájmy. Kromě toho se ukládají různá data stránek, která se ukládají do tzv. cache. Díky těmto datům se veškeré stránky načítají rychleji, jelikož jsou data uložena v lokálním úložišti a není třeba je pokaždé znova stahovat. V určitých případech, například když dojde k pozměnění webu, se ale uživatelům může právě díky cache objevovat stará verze webu, bez nového obsahu. Pokud byste chtěli zjistit, jakým způsobem můžete na vašem iPhonu či iPadu kompletně smazat data stránek (cache) a historii, tak jste tady naprosto správně.

Jak na iPhone v Safari vymazat cache a historii prohlížení

Chcete-li na vašem iOS či iPadOS zařízení vymazat cache a data prohlížení, tedy historii, tak se nejedná o nic složitého. Postupovat můžete následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu či iPadu otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže.
  • Zde poté lokalizujte a rozklikněte kolonku Safari.
  • V rámci této sekce nastavení opět sjeďte o kousek níž.
  • Pod kategorií Soukromí a zabezpečení věnujte pozornost tlačítku Smazat historii a data stránek.
  • Na výše zmíněnou kolonku klepněte, a poté odstranění dat potvrďte klepnutím na Smazat historii a data.

Výše uvedeným způsobem lze na vašem iOS či iPadOS zařízení vymazat data prohlížení a historii. Konkrétně bude smazána historie, cookies a další data prohlížení, včetně zmíněné cache. Berte na vědomí, že tímto dojde k odstranění veškerých dat ze Safari ze všech vašich zařízení, která máte vedená pod stejným Apple ID. Pokud tedy smažete data na iPhone, tak se automaticky smažou také na Macu a dalších zařízeních.

Dnes nejčtenější

.