Zavřít reklamu

Již po dobu několika let, konkrétně od vydání macOS 10.14 Mojave, se při vytvoření snímku obrazovky objeví v pravém dolním rohu jeho náhled. Pokud na něj klepnete, tak se ocitnete v režimu pro rychlé úpravy a anotace. To znamená, že můžete v rychlosti na vytvořený snímek obrazovky něco nakreslit, přidat text či obrazec, anebo jej urychleně sdílet. Naopak, pokud žádnou akci neučiníte, popřípadě pokud jej chytnete a přesunete směrem doprava pryč z obrazovky, tak se snímek obrazovky automaticky uloží na plochu či jiné, vámi zvolené místo. Doba uložení snímku obrazovky je právě kvůli zobrazení náhledu prodloužená, což nemusí nutně všem vyhovovat. V tomto článku si ukážeme, jak na Macu zobrazování těchto náhledů snímků obrazovky deaktivovat.

Jak na Macu deaktivovat zobrazení náhledu snímku obrazovky

Chcete-li na vašem macOS zařízení provést deaktivaci zobrazování náhledů snímků obrazovky, tak se nejedná o těžký postup. Pouze se tato možnost nenachází v. Předvolbách systému, jak by někteří z vás mohli předpokládat. Postup je tedy následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na Macu přesunuli do rozhraní pro zachycení či zaznamenání obrazovky.
  • Do zmíněného režimu se přesunete tak, že stisknete klávesovou zkratku Command + Shift + 5.
  • Jakmile tak učiníte, tak se zobrazí malé rozhraní, pomocí kterého můžete zachytit či zaznamenat obrazovku.
  • V pravé části tohoto nástrojového panelu je nyní nutné, abyste klepnuli na možnost Volby.
  • Tímto se zobrazí rozbalovací menu, ve kterém vyhledejte kolonku Zobrazovat plovoucí miniaturu, u které bude fajfka.
  • Kliknutím na tuto možnost v menu provedete deaktivaci zobrazení náhledu snímku obrazovky.

Jestliže vám tedy zobrazování náhledu snímků obrazovky, potažmo plovoucích miniatur, nevyhovuje, tak nyní již víte, jakým způsobem můžete provést deaktivaci. Kromě výše zmíněné možnosti si ještě můžete nastavit, kam se veškeré snímky obrazovky budou ukládat, kromě toho si můžete zvolit také dobu, po které se snímek automaticky zachytí. Nechybí také například možnost nastavení toho, zdali se na snímcích obrazovky bude zobrazovat kurzor myši.

Související články

Dnes nejčtenější