Zavřít reklamu

Očekávání mnohých analytiků točící se kolem špatných prodejů nejmenšího z loňských iPhonů se začínají naplňovat. Podle nové analýzy analytické společnosti CIRP se totiž nové iPhony 12 mini v domovině Applu na konci loňského roku prodávaly v porovnání s ostatními iPhony 12 mizerně. A jelikož odráží prodeje iPhonů v USA zpravidla i prodeje ve světě, je velmi pravděpodobně iPhone 12 mini ve skutečně ve velkých problémech. 

Z dat, která mají analytici k dispozici, vyplývá, že přijetí iPhonů 12 uživateli v posledních měsících loňského roku bylo naprosto skvělé – představovaly totiž 76 % všech prodaných iPhonů od října do listopadu. Mimochodem, iPhony 11 a 11 Pro si za stejné období v roce 2019 připsaly “jen” 69 %, z čehož jasně plyne, že zájem o ně byl menší. Kdybychom si pak rozkouskovali prodeje na jednotlivé modely, zjistili bychom, že zatímco standardní 6,1” iPhone 12 si z prodejního “koláče” ukousl parádních 27 % a iPhony 12 a 12 Pro po 20 %, iPhone 12 mini paběrkuje jen s 6 % z celkových prodejů iPhonů, což je velmi málo.

Na otázku, proč tomu tak je mají analytici jasnou odpověď. V nabídce Applu je totiž dle nich pro iPhone 12 mini stále velmi tvrdá konkurence v podobě iPhonů XR a 11, které jsou mezi uživateli velmi oblíbené z hlediska designu i funkcí a navíc v porovnání s iPhonem 12 mini výrazně levnější. Mnozí uživatelé proto dají přednost raději jim, než aby utratili své peníze za nejnovější iPhone a to i přesto, že se jedná o telefony výrazně větší. Je tedy zcela evidentní, že trend malých telefonů je dle všeho již pryč a je otázkou času, jak dlouho se modely mini v nabídce Applu ohřejí. S letošním rokem se sice ještě počítá, zda se však dočkáme i iPhonu 14 mini je v tuto chvíli ve hvězdách. 

Dnes nejčtenější

.