Zavřít reklamu

Pokud milujete Apple, pak milujete také elegantní design a minimalismus, který jde s jeho produkty ruku v ruce. Dokud používáte pouze počítač s bezdrátovou klávesnicí a myší, nemusíte nic řešit a jeho design zůstává ničím nerušen. Jakmile však potřebujete k počítači něco připojit, pak se vám začínají na stole hromadit kabely věcí, které nejsou vždy tak elegantní jako samotný Mac. Pokud máte iMac a potřebujete k němu připojit například externí disk, můžete to naštěstí vyřešit poměrně jednoduše a elegantně tak, že jej nikdo neuvidí. „Za iMaceme je místa dost“, řekli si v Twelve south a vyrobili poličku na podstavec iMacu s názvem BackPack.

BackPack se přimontuje k noze iMacu do výšky, do které sahá samotné tělo počítače a vy tak máte najednou místo, na které můžete položit cokoli vás jen napadne a schovat to elegantně za samotný počítač. Pokud pak máte iMac například na recepci, můžete poličku využít pro vizitky, bonbóny nebo cokoli, co chcete klientům nabídnout. BackPack je k dispozici ve dvou různých barvách ke klasickému iMacu a také k iMacu Pro, tedy ve vesmírně šedém a stříbrném hliníku. Samotná polička je vyrobena jak jinak než z hliníku, který je opracován stejně jako hliník samotného iMacu. Díky sofistikovanému způsobu montáže můžete navíc na jednu nožku iMacu připojit dvě nebo dokonce tři poličky a schovat za jeho tělo vše, co nechcete, aby rušilo váš dokonale uklizený stůl.

Backpack imac

Součástí balení je samotná „polička“ na iMac, dvojice utahovacích svorek, kterými se připevní polička k noze iMacu, pogumované podpěrné kolíky a také čtyři páry plastových podložek. Ty vám umožní namontovat poličku na vše od 21,5″ iMacu až po 27″ iMac, včetně LED Cinema Displeje nebo Thunderbolt Displeje. Plastové podložky slouží jednak k tomu, abyste mohli poličku namontovat opravdu na vše, co Apple za poslední dekádu vyrobil (až na pár výjimek), ale také na to, abyste nespojovali hliník na hliník a nedošlo tak k poškrábání. Samotná montáž je velmi jednoduchá. Stačí si vybrat vhodné podložky a poté již jen namontovat svorky na poličku a dotáhnout je s podložkami tam, kde chcete poličku mít.

Následně můžete  (ale samozřejmě nemusíte) použít čtveřici pogumovaných kolíčků, které slouží pro fixaci věcí přímo na poličce. Vzhledem k tomu, že je polička vyrobena z hliníku a obsahuje stovky otvorů po celé své ploše, můžete na ni položit i věci, které mají problémy s přehříváním, jako jsou například některé mechanické externí disky. Do jednotlivých otvorů lze libovolně namontovat podpěrné kolíky a zajistit tak předměty proti pádu nebo je zafixovat tak, aby se na poličce nepohybovaly.

Vše drží velmi pevně a polička je stabilní i v situaci, kdy na ni položíte těžší předměty. Nemusíte se bát, že by hrozil pád nebo cokoli podobného a pokud navíc například disk položený na poličce zafixujete pomocí přiložených kolíků, je vše ještě stabilnější. Záleží čistě na vás, zda takovou věc využijete a dává vám smysl. Mě osobně se Twelve South BackPack hodil pro externí disk a právě proto jsem po něm sáhl. Pokud řešíte podobný problém a nechcete mít něco dalšího položeného vedle svého iMacu, pak je BackPack ideální řešení.

Drzak imac

Dnes nejčtenější

.