Zavřít reklamu

Je to již několik měsíců nazpátek, co Apple představil své nové operační systémy. iOS a iPadOS 14, watchOS 7 i tvOS 14 už jsou oficiálně několik týdnů z dispozici pro veřejnost, zbývající macOS 11 Big Sur pak přichází se svou první veřejnou verzí již 12. listopadu. V rámci iOS a iPadOS 14 jsme se dočkali hned několika nových a skvělých funkcí – mezi jednu z nich se řadí také kompaktní zobrazení hovorů a Siri. Ani hovory, ani rozhraní Siri už se tedy v rámci iOS a iPadOS 14 nezobrazí přes celou obrazovku. Při použití Siri v nativním nastavení zůstává na pozadí zobrazená otevřená aplikace, což nemusí všem uživatelům vyhovovat. Jak nastavit, aby se aplikace na pozadí při použití Siri nezobrazovala? To si řekneme v tomto článku.

Jak na iPhone při použití Siri deaktivovat zobrazení aplikace na pozadí

Chcete-li na vašem iPhonu či iPadu nastavit, aby se při použití Siri na pozadí nezobrazovala aktuálně otevřená aplikace, tak se nejedná o nic složitého. Stačí, když budete postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste v rámci iOS či iPadOS 14 otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže a vyhledejte kolonku Zpřístupnění.
  • Poté, co Zpřístupnění lokalizujete, tak na tento řádek klepněte.
  • V rámci této sekce Nastavení sjeďte úplně dolů, kde rozklikněte možnost Siri.
  • Nakonec už jen stačí, abyste přepínačem možnost Se Siri zobrazovat aplikace deaktivovali.

Tímto způsobem tedy docílíte toho, že se při aktivaci Siri v rámci iOS či iPadOS 14 nebude na pozadí zobrazovat spuštěná aplikace. Některým uživatelům bohužel kompaktní zobrazení Siri v nových systémech nevyhovuje. Bohužel ale neexistuje možnost, pomocí které byste mohli kompaktní zobrazení Siri, podobně jako u hovorů, deaktivovat. Respektive ano, ta možnost tady je, ale po tomto postupu už si budete schopni se Siri pouze psát. Pokud si tuto možnost chcete vyzkoušet, tak v Nastavení -> Zpřístupnění -> Siri aktivujte nahoře možnost Zadávání textu pro Siri.

zadávání textu siri ios 14
Zdroj: Nastavení iOS

Dnes nejčtenější

.