Zavřít reklamu

Pokud váš iPhone restartujete, anebo jej vypnete a po delší době zapnete, tak musíte kromě kódového zámku zadat také PIN k SIM kartě – samozřejmě pokud jej nemáte kompletně zrušený, což není optimální. PIN k SIM kartě klasicky naleznete ve smlouvě, popřípadě v papírech, které vám operátor předal či zaslal poštou. Pravdou je, že než si nový PIN k SIM kartě zapamatujete, tak to nějakou dobu trvá. Vsadím se, že se většina z vás už ocitla v situaci, kdy jste PIN prostě a jednoduše zapomněli a museli jste jej hledat. Dobrou zprávou je, že PIN k SIM kartě lze vcelku jednoduše změnit, a to přímo v iOS. Pojďme se společně podívat, jak na to.

Jak na iPhone změnit PIN SIM

V případě, že chcete změnit PIN k vaší SIM kartě, kterou máte vloženou v iPhonu, tak se nejedná o nic složitého. Skvělé na tom je, že o změnu nemusíte nějakým způsobe žádat operátora, celý proces provedete přímo v iOS následovně:

  • Prvně je samozřejmě nutné, abyste SIM kartu, u které chcete PIN změnit, vložili do zařízení.
  • Jakmile tak učiníte, tak se přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • V rámci této aplikace rozklikněte sekci s názvem Mobilní data.
  • Nyní je nutné, abyste níže vyhledali kategorii s nastavením od vašeho operátora.
    • Jedná se o několik nastavení, která se nachází pod názvem vašeho operátora, tedy například T-Mobile CZ, apod.
  • Zde poté klepněte na možnost PIN SIM karty (může se v závislosti na operátorovi lehce lišit).
  • Po otevření klepněte na kolonku Změnit PIN.
  • Poté už jen stačí, abyste zadali současný PIN, nakonec pak ten nový.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete na vašem iPhonu jednoduše změnit PIN k SIM kartě. Při provádění tohoto úkonu jste si po klepnutí na kolonku PIN SIM karty mohli všimnout také přepínače u stejnojmenné možnosti. Pokud přepínač u PIN SIM karty přepnete do neaktivní polohy, tak se PIN na SIM kartě kompletně deaktivuje. To je dobré v případě, že si PIN nemůžete (či nechcete) zapamatovat, na druhou stranu ale berte v potaz bezpečnost. Teoreticky, kdybyste váš iPhone ztratili, anebo kdyby vám jej někdo ukradl, tak může SIM kartu vytáhnout, vložit si ji do svého telefonu a začít ji používat, například pro zasílání různých Premium SMS. Zároveň by PIN k SIM kartě neměl být stejný s vaším kódovým zámkem.

Dnes nejčtenější

.