Zavřít reklamu

Asi každý z nás má nějakou tu oblíbenou webovou stránku. Někteří jedinci dost možná rádi čtou magazín Letem světem Applem, někdo jiný poté může sledovat různé informační portály, a jiní uživatelé zase mohou prohlížet něco jiného. I přesto, že mnoho různých webových stránek nabízí vlastní aplikace, tak existují i takové stránky, které aplikaci nemají. V některých případech není z důvodu perfektně zvládnuté responzivity webu nutné vytvářet aplikaci, některé webové stránky poté nemusí mít na svou aplikaci prostředky. Nejen v těchto případech se může hodit funkce, pomocí které si můžete jednoduše uložit záložku jakékoliv stránky ze Safari na domovskou obrazovku. Pokud chcete zjistit, jak na to, tak porkačujte ve čtení.

Jak na iPhone přidat webovou stránku na domovskou obrazovku

Jestliže chcete na vašem iPhonu či iPadu přidat ikonu jakékoliv webové stránky na domovskou obrazovku pro rychlý přístup, tak se nejedná o nic složitého. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iOS či iPadOS zařízení přesunuli do aplikace Safari.
  • Jakmile tak učiníte, tak se přesuňte na tu webovou stránku, jejíž ikonu chcete uložit na domovskou obrazovku.
  • Nyní je nutné, abyste ve spodní části obrazovky, přesně veprostřed, klepnuli na ikonu sdílení (čtvereček se šipkou).
  • Tímto dojde k otevření menu, ve kterém sjeďte níže a lokalizujte kolonku Přidat na plochu, na kterou klepněte.
  • Poté už jen stačí, abyste si ikonu pojmenovali – název můžete buď nechat být, anebo jej můžete změnit.
  • Jakmile budete spokojeni, tak vpravo nahoře klepněte na Přidat.

Výše uvedeným způsobem lze tedy v iOS či iPadOS přidat jakoukoliv webovou stránku na domovskou obrazovku. Jestliže na tuto přidanou ikonu na domovské obrazovce klepnete, tak se ihned otevře Safari s konkrétní otevřenou webovou stránkou. Jedná se tedy o dost rychlejší proces, než kdybyste klasicky otevřeli Safari a přesunuli se na stránku ze záložek, anebo kdybyste stránku otevřeli klasicky skrze řádek s URL adresou. Velmi podobně lze ikonu na domovskou obrazovku přidat i z Google Chrome – pokud vám tedy v iOS či iPadOS Safari nevyhovuje, rozhodně se nic neděje.

Dnes nejčtenější

.