Zavřít reklamu

V roce 1996 spatřila světlo světa herní konzole Pippin, kterou společnost Apple vyvinula ve spolupráci s japonskou společností Bandai. Pippin měl sloužit jako domácí zábavní centrum, s příliš velkým úspěchem se ale nesetkal. Zajímá vás, jak vypadá Bandai Pippin v provozu?

Na youtubovém kanále Linus Tech Tips můžete najít video, ve kterém se ukazuje funkční Bandai Pippin v celé své kráse. Abyste si udělali lepší představu o tom, co vlastně Pippin v době svého uvedení dovedl, můžete v úvodu videa zhlédnout krátký reklamní spot, který v rychlosti shrnuje všechny jeho funkce. Následuje bližší pohled na balení konzole – nutno podotknout, že se na krabici skví nápis Atmark Pippin. Pod tímto názvem se jablečná herní konzole prodávala na území Japonska. Po detailním pohledu na zadní stranu konzole (nechybí přepínač NTSC / PAL), krátkém seznámení s operačním systémem a technickými parametry, a detailně zabraného rozbalování se konečně můžeme podívat na chod konzole.

Bandai Pippin na videu i po letech běží překvapivě svižně, překvapivě dobrý je také obraz. Za povšimnutí stojí klasický kurzor, který se objevuje na obrazovce. Konzole je ovládána klasickým “drátovým” ovladačem. Ve videu můžeme sledovat poměrně velkou část hry, poslechnout si její charakteristické zvuky i komentář ohledně ovládání. Video rozhodně stojí za zhlédnutí – o konzoli Bandai Pippin jistě slyšel nejeden jablíčkář, vidět ji v chodu je ale určitě zajímavý zážitek. Konzole Bandai Pippin se prodávala v letech 1996 a 1997, její cena činila v přepočtu zhruba 13 900 korun. Běžela na ní upravená verze operačního systému System 7.5.2, konzole byla osazena 66MHz procesorem PowerPC 603 a vybavena 14,4kbps modeme, čtyřrychlostní CD-ROM mechanikou a výstupem pro připojení ke standardnímu televizoru. Měli jste někdy možnost vyzkoušet si některý z méně známých produktů Applu? Který to byl a jaký dojem ve vás zanechal?

 

Dnes nejčtenější

.