Zavřít reklamu

Společnost Apple spolu s operačním systémem watchOS 7 představila také funkci Family Setup, jejíž součástí je režim s názvem Čas ve škole. Ten umožňuje rodičům v rámci rodinného nastavení aktivovat na hodinkách svých dětí režim Nerušit po dobu, kdy jsou ve škole, a to i na dálku. Funkci Čas ve škole ale můžete na svých Apple Watch aktivovat i vy sami – pomůže vám například se soustředěním a produktivitou. V dnešním článku si povíme, jak na to.

Při aktivaci režimu Čas ve škole se na displeji vašich Apple Watch objeví speciální ciferník, na kterém můžete pouze zjistit aktuální čas. K ciferníku nelze přidat žádné komplikace, po dobu aktivního režimu Čas ve škole nebudete dostávat žádná oznámení a displej vašich Apple Watch bude uzamčen. Režim Nerušit se souběžně aktivuje také na spárovaném iPhonu. Přestože je tento režim určen primárně školním dětem, respektive jejich rodičům, představuje pro ostatní uživatele také rychlý a snadný způsob, jak na iPhonu i na Apple Watch okamžitě vypnout veškeré notifikace a dokonale se tak soustředit na práci či studium. Oblíbené kontakty se vám budou moci dovolat i v případě zapnutého režimu Čas ve škole.

Abyste na svých Apple Watch mohli aktivovat režim Čas ve škole, musíte nejprve přidat jeho ikonku do Ovládacího centra. Potažením spodní části displeje směrem nahoru aktivujte Ovládací centrum a zajeďte až dolů. Klepněte na Upravit a vyberte ikonku režimu Čas ve škole, poté klepněte na Hotovo. Pro samotnou aktivaci režimu Čas ve škole vysuňte Ovládací centrum a klepněte na příslušnou ikonku, pro ukončení režimu otáčejte digitální korunkou hodinek a potvrďte klepnutím.

Dnes nejčtenější

.