Zavřít reklamu

Operační systém tvOS 14 přinesl hned několik příjemných vylepšení, jako je lepší možnost správy chytré domácnosti, přepínání mezi více účty nebo třeba funkce Obraz v obraze. Základní tipy pro tvOS 14 jsme si představili v jednom z našich předchozích článků, dnes se zaměříme na tipy, které možná nejsou tak úplně známé.

Přizpůsobení Home Buttonu

Home Button na ovladači vaší Apple TV může při správném nastavení posloužit přesně k té akci, kterou potřebujete. Pro změnu akce, spojené s Home Buttonem, spusťte na své Apple TV Nastavení a zamiřte do Ovladače a zařízení -> Tlačítko plochy. Zde můžete určit, zda se po stisku Home Buttonu vrátíte na hlavní obrazovku, nebo zda přejdete do aplikace Apple TV. Pokud nastavíte druhou možnost, můžete se na plochu vždy vrátit dlouhým stiskem tlačítka Menu.

Přidání účtu

Postup přidání uživatelského účtu do vaší Apple TV jsme si popsali již v jednom z předchozích článků, určitě se ale vyplatí ho zopakovat. Pokud chcete na své Apple TV mít možnost přepínání mezi více uživatelskými účty, spusťte Nastavení a klepněte na Uživatelé a účty -> Přidat nového uživatele. Zde pak už stačí jen zvolit způsob přihlášení.

Ovládání domácnosti

Nativní aplikace Domácnost jako taková zatím na Apple TV chybí, to ale neznamená, že své zařízení nemůžete použít k ovládání prvků vaší chytré domácnosti. Nejprve na své Apple TV spusťte Nastavení -> Uživatelé a účty, a přesvědčte se, že jste přihlášeni ke svému iCloud účtu. Poté dvojitým stiskem Home Buttonu aktivujte Ovládací centrum – můžete si v něm všimnout ikonky domácnosti. Po klepnutí na ni můžete jednoduše měnit scény tak, jak jste zvyklí na svém iPhonu, iPadu či Macu.

Tlumení hlasitých zvuků

Při sledování filmů se může někdy stát, že jsou některé zvuky hlasitější než jiné, ať už jde o hudbu, výkřiky, nebo zvukové efekty. Pokud vám náhlá změna hlasitosti nedělá z jakéhokoliv důvodu dobře, můžete na své Apple TV aktivovat automatické tlumení hlasitých zvuků. Na své Apple TV spusťte Nastavení -> Zvuk a audio a aktivujte položku Tlumit hlasité zvuky. Váš zážitek z filmu to nijak neochudí, nemusíte se obávat.

Tmavý režim

Operační systém tvOS již nějakou dobu nabízí podporu tmavého režimu. Světlý režim má jistě něco do sebe, ne vždy je ale jeho zobrazení vhodné. Pokud chcete podobně jako na svém Macu, iPhonu či iPadu aktivovat na Apple TV automatické přepínání mezi tmavým a světlým režimem, spusťte na své Apple TV Nastavení -> Obecné -> Vzhled, a zde buďto ručně přepněte na tmavý režim, nebo nastavte automatické střídání obou režimů.

Dnes nejčtenější

.