Zavřít reklamu

Přestože si naprostá většina jablíčkářů myslela, že iOS 13 aktualizací 13.6 končí a následovat bude až první veřejná verze iOS 14, opak je pravdou. Apple totiž dnes v noci zcela nečekaně vydal další minoritní update pro iOS 13, jehož instalace je doporučována všem uživatelům. Poměrně pozoruhodné je přitom to, že mu nepředcházelo žádné beta testování, přestože oprav přináší relativně dost – tedy alespoň na poměry podobných updatů.

Podle popisu aktualizace řeší problém, kdy nepotřebné systémové datové soubory nemusely být automaticky odstraňovány při nedostatku místa v úložišti telefonu. Jako další aktualizace opravuje problémy se správou teploty, který způsoboval že některé displeje převážně novějších iPhonů působily nazelenale. Jako poslední pak opravuje chybu, která u některých uživatelů vyřazovala z provozu “koronavirová upozornění”, která Apple implementoval do systému už v dubnu coby snahu pomoci v boji s koronavirem. 

Aktializace se instalují zcela standardní cestou přes Nastavení – Obecné – Aktualizace softwaru. Je však potřeba, aby bylo zařízení připojené na WiFi a alespoň z 50 % nabité či připojené k nabíjení. Velikost updatů je velmi nízká, díky čemuž bude i jejich instalace rychlá. 

Dnes nejčtenější

.