Zavřít reklamu

Pamatujete si na pochybovače, kteří po představení iPhonu SE 2. generace sebevědomě hlásali, že se jedná o jeden z největších přešlapů Applu za poslední roky a že bude jeho prodejnost naprosto mizerná? Vsadím se, že určitě ano. Málo jich totiž tehdy nebylo. S odstupem času se nad jejich prorokováním však lze jen pousmát. Po včerejší analytické zprávě informující o úžasném úspěchu iPhonu SE 2 v USA tu totiž máme další a ještě lepší. Podle analytiků z CIRP byl totiž tento model trhákem po celém světě. 

Podle dat, která mají analytici z CIRP k dispozici, byl iPhone SE 2. generace v uplynulém čtvrtletí celosvětově pátým nejprodávanějším iPhonem, když si v prodejích připsal parádních 19 %. Tento výsledek je pro Apple skvělý jednak proto, že ho stihl telefon dosáhnout de facto za necelé čtvrtletí (jelikož nebyl představen na jeho úplném začátku, a také proto, že je zcela evidentní, že je o telefon velký zájem ale i přesto nekanibalizuje na vlajkových modelech, které jsou zároveň dražší. 

Data dále potvrzují, že po novém iPhonu SE sahají v naprosté většině případů uživatelů využívající iPhony starší čtyř a více let. Ti měli tvořit celosvětově dokonce zhruba 73 % ze všech kupců, což není rozhodně malé číslo, ba právě naopak. Zbytek pak tvořili uživatelé noví, Androidáci či přecházející z novějších iPhonů. Co se pak týče prodejnosti dalších iPhonů, těmi nejprodávanějšími jsou i nadále “jedenáctky”, kterým sekunduje model XR. Velké oblibě se i nadále těší iPhony 11 Pro a 11 Pro Max, které si pro sebe uzurpovaly třetí a čtvrté místo. Naopak iPhony XS se krčí až za iPhonem SE, přestože minimálně displej a fotoaparát nabízí lepší. 

Dnes nejčtenější

.