Zavřít reklamu

V rámci operačního systému iOS a iPadOS 13 jsme se společně dočkali kompletního přepracování aplikace Připomínky, společně s dalšími nativními aplikacemi. Kromě nového designu si Připomínky vysloužily také nějaké nové funkce. Zmínit lze například možnost pro nastavení připomínky, která se zobrazí poté, co s nějakou osobou v rámci aplikace Zprávy začnete chatovat, potažmo když odešlete zprávu. Pokud chcete zjistit, jakým způsobem lze podobnou připomínku na iPhonu či iPadu s iOS či iPadOS 13 a novějším vytvořit, tak pokračujte ve čtení tohoto článku.

Jak na iPhonu nastavit připomínku, která se zobrazí po odeslání zprávy v konkrétním chatu

V případě, že chcete na vašem mobilním jablečném zařízení vytvořit připomínku, která se objeví po napsání zprávy v určité konverzaci v aplikaci Zprávy, tak postupujte následovně:

  • Prvně na vašem iPhonu či iPadu otevřete nativní aplikaci Připomínky.
  • Jakmile tak učiníte, tak se přesuňte do seznamu připomínek, ve kterém chcete onu připomínku vytvořit.
  • Poté vlevo dole klepněte na tlačítko Nová připomínka.
  • U nové připomínky si vyplňte název, a poté napravo klepněte na ikonu i v kroužku.
  • Poté je nutné, abyste v novém okně sjeli o trochu níže, dokud nenarazíte na možnost Připomenout při konverzaci, kterou pomocí přepínače aktivujte.
  • Po aktivaci se objeví nový řádek s názvem Vybrat uživatele, na který klepněte.
  • Nyní se zobrazí seznam kontaktů, ve kterém si vyberte ten kontakt, po jehož rozkliknutí ve Zprávách se má zobrazit připomínka.
  • Nakonec stačí, abyste vpravo nahoře klepnuli na tlačítko Hotovo.

Připomínka je nyní aktivní a zobrazí se ihned poté, co v aplikaci Zprávy rozkliknete konkrétní konverzaci s kontaktem, který jste si vybrali, a odešlete zprávu. V případě, že jste váš iPhone či iPad aktualizovali na iOS či iPadOS 14, tak je postup lehce odlišný. Klasicky vytvoříte novou poznámku, ale při tvoření je nutné rozkliknout možnost Podrobnosti, kde aktivujte možnost Při výměně zpráv. Poté už si opět jen stačí vybrat kontakt, volbu potvrdit a je hotovo.

Dnes nejčtenější

.