Zavřít reklamu

Stalo se již jakousi tradicí, že Apple a úvodní Keynote WWDC vyzdvihne při představování nových verzí operačních systémů jen jejich nejvýraznější novinky a ty menší nechá poté postupně objevit vývojáře. Ani letošek není v tomto směru jiný, jelikož i den a půl po představení nových OS se v nich stále daří nacházet nové a nové prvky, které nám usnadní v budoucnu využívání jablečné elektroniky. Jedna taková vychytávka je jako stvořená pro majitele Apple Watch.

Notifikace nabíjení Apple Watch
Zdroj: MacRumors

Stav baterie a potažmo nabíjení Apple Watch lze v současnosti přes iPhone sledovat maximálně přes widget baterie, ve kterém hodinky zobrazují stav své baterie. Jedná se sice o užitečnou vychytávku, avšak abychom z ní získali potřebné informace, je jí potřeba využívat aktivně – tedy minimálně si jí v případě potřeby při nabíjení hodinek zobrazit, abychom zjistili, jak na tom již jsou. To se však s příchodem iOS 14 mění. Apple totiž přidal do systému notifikaci, která se na telefonu po plném dobití Apple Watch zobrazí. Díky tomu tak nebude absolutně nutné widget při nabíjení sledovat, jelikož vše podstatné proběhne automaticky. 

Notifikaci na dokončení nabíjení přidal Apple do iOS 14 pravděpodobně v souvislosti s nativní aplikací pro monitoring spánku na Apple Watch. Ta si totiž přes noc ukrojí pravděpodobně relativně dost jejich výdrže, takže bude hodinky nutné nabíjet častěji. A právě notifikace na dobití udělá nabíjecí proces komfortnější a jednodušší. Za toto vylepšení tak lze Apple jednoznačně pochválit.

Dnes nejčtenější

.