Zavřít reklamu

Zatímco první rozebrání iPadů Pro již máme za sebou, na rozbor Magic Keyboard si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Aby bylo toto čekání příjemnější, zveřejnili experti z iFixit, kteří se o rozbor klávesnice postarají, její rentgenní snímky. Ty nám tak dávají možnost s předstihem prozkoumat vnitřní uspořádání jejích komponentů a jejich principy funkčnosti.

Rentgenový snímek nabízí primárně dokonalý pohled na nůžkový mechanismus kláves, který Apple nyní používá i u všech svých nejnovějších notebooků a samozřejmě i v klasické klávesnici Magic Keyboard. Jedná se sice o relativně jednoduchý mechanismus, avšak i přesto je výrazně spolehlivější než v minulosti používaný motýlkový mechanismus, potažmo mechanismus v klávesnicích Smart Keyboard pro starší iPady.  Celá klávesnice je umístěna na zřejmě kovových destičkách, které by měly celému produktu dodávat potřebnou pevnost a bránit tak například nechtěným ohybům, které by vzhledem k ceně Magic Keyboard rozhodně vítané nebyly. Na destičce je dle všeho umístěn i trackpad, který alespoň dle rentgenu funguje na jiném principu než trackpady u MacBooků. Využívat by totiž měl vícero tlakových tlačítek, které zaznamenávají veškeré tlakové úkony uživatele. U Maců byste tato tlačítka hledali marně. 

Jasno máme díky rentgenu i v pantovém mechanismu, který je tvořen na první pohled poměrně silným systémem pružin zajišťujících dokonalou fixaci tabletu při otevření klávesnice. O tu se dále stará i systém magnetů, kterými Apple u Magic Keyboard rozhodně nešetřil. Ty mají podobu malých černých čtverečků a vidět je můžete na krajích krytu (respektive jeho vrcholu a spodní straně, pokud bychom si kryt představili jakožto stojící iPad Pro). Posledním zajímavým prvkem je pak propojení USB-C se Smart Connectorem systémem kabelů vedoucích k elementární základní desce.

Dnes nejčtenější

.