Zavřít reklamu

V momentální koronavirové době, kdy bychom se všichni měli pro co možná největší bezpečí i nadále shlukovat co nejvíce doma, se čím dál tím více začíná používat FaceTime a další aplikace, které dokáží zprostředkovat videohovor. Ať už se chcete dovolat vaší rodině, která od vás bydlí několik stovek kilometrů, anebo třeba kamarádovi za hranice, které zůstávají ve většině případech i nadále zavřené, tak lze FaceTime použít.

V případě, že někomu voláte, tak je dosti pravděpodobné, že by dotyčného či dotyčnou chtěl vidět i zbytek rodiny. Displej iPhonu je však malý a kdyby se celá rodina měla naskládat k sobě k jedinému displeji iPhonu, tak by se asi mezitím umačkala. Pokud však vlastníte chytrou televizi, která podporuje AirPlay, anebo vlastníte Apple TV, tak si můžete obraz z iPhonu jednoduše nechat zrcadlit právě na velký monitor televize. Není to rozhodně nic těžkého a pokud se chcete dozvědět, jak na to, tak dočtěte tento článek až do konce.

Jak z iPhone sdílet videohovor FaceTime na televizi

Pokud chcete sdílet videohovor z FaceTime, který běží na iPhonu (či iPadu) na chytrou televizi s AirPlay anebo Apple TV, tak postupujte následovně. Prvně hovor s druhou stranou klasicky zahajte. Jakmile tak učiníte, tak na iPhonu otevřete ovládací centrum, kde v jeho levé části zhruba uprostřed klepněte na možnost Zrcadlení obrazovky.seznamu se vám poté zobrazí buď název vaši Apple TV, anebo název chytré televize. Podle toho, kam chcete obraz zrcadlit, si vyberte příslušné zařízení, a poté na něj klepněte. Pokud byla vybraná televize vypnutá, tak by se měla zapnout a ihned zobrazit zrcadlený obraz z iPhonu. V opačném případě televizi samozřejmě prvně zapněte. V případě, že se spojujete s konkrétní televizí poprvé, tak se na obrazovce může objevit čtyřmístný ověřovací kód, který musíte zadat do iPhonu.

Po zahájení zrcadlení si můžete buď iPhone nechat v ruce, anebo jej klidně můžete položit pod televizi či na jakékoliv jiné místo, aby vás druhá strana viděla. Tímto způsobem lze prakticky vést rozhovor „z očí do očí“ i v případě, že je druhá strana hovoru od vás vzdálená několik hodin či kilometrů cesty. Podobným způsobem lze obraz zrcadlit i z Macu – stačí vpravo nahoře klepnout na ikonku AirPlay, a poté si vybrat zařízení, na které se má obraz zrcadlit. Pokud vám FaceTime nevyhovuje, tak stejným způsobem lze samozřejmě sdílet obrazovka i při hovorech z Messengeru, Skype, WhatsAppu a z dalších aplikací. Rozhodně i v době koronavirové nezapomeňte s vašimi blízkými a s přáteli udržovat kontakt!

facetime_airplay_macos

Dnes nejčtenější

.