Zavřít reklamu

Před více než týdnem uzavřel Apple po celém světě vyjma Číny své kamenné Apple Story, aby zabránil masivnímu šíření koronaviru. Zprvu sice počítal s tím, že obchody otevře už na konci března, avšak po pár dnech svou vizi přehodnotil na neurčito. Situace okolo koronaviru totiž v mnoha zemích, ve kterých provozuje Apple Story, značně vyeskalovala a s předstihem tak možné znovuotevření na konci března zařízla. Nyní však zřejmě Apple nabyl přesvědčení, že se situace začíná pozvolna zlepšovat a své zaměstnance proto informoval o novém termínu znovuotevření obchodů. 

Portálu VentureBeat se od zaměstnanců Apple Storů podařilo zjistit, že dle slov Applu mají s otevřením svých pracovišť po světě počítat v průběhu první poloviny dubna. Kde všude by Apple obchody otevřel sice není v tuto chvíli zcela jasné, avšak zdá se velmi nepravděpodobné, že by tak učinil i v zemích, kde bude nákaza zuřit stále naplno. Počítat se tedy příliš nedá s Itálii, Německem, Rakouskem a zřejmě ani Francií, Španělskem, Velkou Británií či USA. Pokud bychom se však přeci jen v těchto zemích dočkali znovuotevření poboček, byly by to pobočky mimo epicentra nákazy v zemi a byly by v nich zcela určitě zavedeny striktní bezpečnostní opatření. 

Jelikož zatím oznámil Apple termín otevření Apple Storů jen svým zaměstnancům, zda se, že ani on sám nemá zcela 100% jistotu v tom, že se jeho záměr podaří uskutečnit. Nechává se tedy preventivně časovou rezervu, která mu umožní bez jakékoliv kritiky ze strany zákazníků plánovaný termín otevření obchodů opět odložit. Pokud to však nebude nutné a Apple se skutečně rozhodne pro otevření v první polovině dubna, oficiálního oznámení tohoto záměru veřejnosti bychom se mohli dočkat v horizontu maximálně týdnu.

Dnes nejčtenější

.