Zavřít reklamu

Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak je pověstný svým smyslem pro humor. Ne všechny jeho vtípky jsou však trefou do černého, o čemž se přesvědčil před pár hodinami na svém Twitteru. Zavtipkoval na něm totiž o koronaviru, kterým se měl on či jeho manželka nakazit v Číně, kde začátkem roku pobývali. Jeho vtípek se však s nadšenými reakcemi nesetkal – ba naopak. 

Prakticky okamžitě po zveřejnění Wozniakova tweetu ohledně jeho možné nákazy koronavirem propukla mezi lidmi, kteří se s Wozem či jeho ženou v uplynulých dnech setkali, panika. Tu ještě přiživila média, která se tweetu spoluzakladatele Applu záhy chytila a informovala o něm prakticky celý svět, což zřejmě Woze znepokojilo natolik, že na svůj Twitter brzy napsal, že se jednalo o planý poplach a jeho manželka má “jen” zánět dutin. Lidé z jeho okolí si tak mohli oddychnout, byť za jeho nejapný vtípek ho i dalších pár hodin na Twitteru peskovali. 

Není pochyb o tom, že podobné vtipy ze strany Steva nejsou za současné situace ve světě příliš vhodné. Na druhou stranu se však Woz nikdy netajil tím, že jeho Twitter je víceméně jen prostorem pro jeho vtípky a žerty a kvůli tomu tak musí svět brát mnoho jeho příspěvků s notnou dávkou nadsázky. Ta však zcela evidentně u vtípku o koronaviru zcela chyběla a proto způsobila poměrně velký poprask. 

Epidemií koronaviru COVID-19 se ve světě nakazilo již na 91 tisíc lidí, přičemž více než 3100 z nich nákaze podlehlo. Skvělou zprávou pro lidstvo je to, že se více než 48 tisíc lidí podařilo vyléčit, přičemž toto číslo den ode dne narůstá. V České republice je v současnosti zaznamenáno pět nakažených lidí, jejichž zdravotní stav však naštěstí není natolik vážný, aby je ohrožoval na životě. Nezbývá tedy než doufat, že se nemoc podaří v brzké době zcela zastavit a svět se tak bude moci opět v klidu nadechnout.

Dnes nejčtenější

.