Zavřít reklamu

Jestli se dají považovat nějaké hry z App Store za ikonické, jsou to rozhodně Alto’s Adventure a Alto’s Odyssey. Jedná se totiž o tituly, které se i přes svůj věk těší mezi uživateli stále obří popularitě a i samotný Apple je rád na svých Keynote v souvislosti s gamingem na jeho produktech ukazuje. Zatímco první jmenovaný titul si již našel cestu téměř na všechny jablečné platformy vyjma watchOS, Alto’s Odyssey na svůj port na Mac stále čekal. To se však dneškem mění. 

O příchodu Alto’s Odyssey na Macy se spekulovalo již relativně dlouho. Vývojáři ze studia Snowman nicméně o portu hry stále mlžili a detaily o jejím zveřejnění na Mac App Store prozradit světu nechtěli. Roušku tajemství poodkryli až nyní, kdy hra oficiálně dorazila do App Store. Nutno nicméně podotknout, že její cena není tak úplně nízká, jelikož si jí vývojáři cení na 249 korun – tedy 5x více než kolik chtějí za Alto’s Adventure. Zároveň samozřejmě platí, že hru musí přímo na Macu zakoupit i ti hráči, kteří mají zakoupené iOS verze z dřívějška. Prolínání nákupů napříč systémy totiž zatím OS Applu neumožňují, byť od příštího měsíce již budou. Potěšující je tak alespoň to, že iOS/iPadOS/tvOS verze hry a macOS verze hry spolu budou vzájemně propojené přes iCloud a uživatelé tak budou moci na jednom zařízení pokračovat přesně tam, kde na druhém skončili. 

Alto’s Odyssey je jedna z nejlépe graficky zpracovaných her na mobily vůbec, o čemž svědčí i její prvenství v soutěži Apple Design Awards v roce 2018. V tomto roce dorazila přitom teprve dorazila hra na mobily, tablety a Apple TV. Srdce hráčů si však nezískala jen svou parádní grafikou či příjemným soundtrackem, ale také dobrou hratelností. Ta je sice veskrze velmi jednoduchá, nicméně dokáže zabavit na dlouhé hodiny. Ve hře se totiž vžijete do chlapce Alta sjíždějícího kopce, které mu nabízí spousty možností k provádění nejrůznějších triků. Pokud tedy hledáte hru, o které se odreagujete a zároveň vás dokáže zabavit, stojí Alto rozhodně za vyzkoušení. 

Dnes nejčtenější

.