Zavřít reklamu

Epidemie čínského koronaviru přidělává Applu již pěkných pár týdnů pořádné vrásky na čele, jelikož mu způsobuje problémy s výrobou jeho produktů. Navzdory tomu přední Apple analytik Ming-Chi Kuo očekává, že se v následujících týdnech či maximálně měsících dočkáme dlouho očekávaného představení iPhonu SE 2 nebo chcete-li iPhonu 9. Jeho by totiž koronavirus výrazněji ovlivnit neměl. 

Kuo se dnes nechal pro portál MacRumors slyšet, že plán Applu ohledně představení iPhonu 9 zůstává i přes epidemii koronaviru, která decimuje jeho dodavatelský řetězec v Číně, neměnný. S telefonem proto můžeme počítat v první polovině letošního roku, velmi pravděpodobně pak už příští měsíc na první letošní Keynote. Spekulace o tom, že bude i tento model odložen, jsou tak alespoň podle Kuových zdrojů zcela mylné. 

Kromě termínu představení Kuo o novince už žádné další detaily neprozradil. V minulosti se však nechal slyšet, že se bude jednat de facto o oživený iPhone 8 s výkonnějším procesorem, vyšší RAM pamětí a přepracovaným designem zad, která se budou nově blížit zádům z iPhonů 11 Pro, nežli z iPhonů 8. U novinky se též očekává zachování hliníkového rámečku či Touch ID 2. generace implementovaného v Home Buttonu. Cena novinky by se pak měla v případě základvní 64 GB verze pohybovat kolem 13 tisíc korun, což z telefonu velmi pravděpodobně udělá vzhledem k jeho hardwaru jeden z nejzajímavějších smartphonů na trhu. 

Dnes nejčtenější

.