Zavřít reklamu

Součástí operačního systému iOS je funkce, pomocí které můžete nastavit, aby se všechny příchozí hovory po určité době automaticky přijaly. To se může hodit například při jízdě v autě, kdy nechcete díváním se do telefonu ohrozit ostatní účastníky provozu. Při příchozím hovoru se jen podíváte, kdo vám volá, a po několika sekundách dojde k přijmutí tohoto hovoru. Bohužel prozatím nelze automatický příjem aktivovat jen u vybraných čísel, takže v případě, že vám zavolá někdo, s kým mluvit nechcete, budete muset hovor buď urychleně vypnout, anebo dotyčnému po přijetí vysvětlit, že nemáte čas.

Jak na iPhonu aktivovat automatické přijímání hovorů

Pokud chcete na iPhonu automatický příjem hovorů nastavit, tak se přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Zde poté sjeďte o něco níže, kde rozklikněte sekci Zpřístupnění. V této sekci potě sjeďte opět o kousek níže a pod nadpisem Mobilita a motorika rozklikněte možnost Dotyk. Tady stačí sjet na úplný spodek obrazovky a rozkliknout možnost Směrování hovorů. V této sekci rozklikněte poslední kolonku Automatický příjem. Zde už stačí funkci Automatický příjem aktivovat. Po aktivaci se zobrazí další řádek, ve kterém si můžete nastavit prodlevu před automatickým přijetím hovoru. Výchozí hodnota je nastavena na 3 sekundy – pokud tuto dobu chcete snížit, poklepejte na , pokud naopak zvýšit, tak na +.

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak bohužel tato funkce nelze nastavit jen na vybraná telefonní čísla. Proto je nutné, abyste ručně funkci Automatický příjem také vypnuli, aby nedocházelo k automatickému přijetí i tehdy, kdy nechcete. Osobně jsem si omylem tuto funkci nechal po celý den aktivní a dostalo se mi mnoho zpráv o tom, že jsem hovor přijal, ale na druhá strana mě jednoduše neslyšela, jelikož jsem měl iPhone v kapse. Je tedy nutné na aktivaci a deaktivaci funkce dávat pozor.

Dnes nejčtenější

.