Zavřít reklamu

Snad každý z nás měl už v životě čest seznámit se více či méně s různými stojánky na telefony, které je mají například různě přidržovat. Pár kvalitních kousků na trhu sice naleznete, nicméně z vlastní zkušenosti mohu říci, že k nekvalitním kouskům se v obchodech dostanete mnohem častěji. S ohledem na tyto skutečnosti je tak víceméně jasné, že s výběrem podobného příslušenství je zkrátka kříž. Pokud podobnou věc právě řešíte, pokusíme se vám nicméně s tímto rébusem alespoň částečně pomoci. Do redakce se nám totiž na recenzi dostal zajímavý multifunkční držák na smartphone, který vám v následujících řádcích představíme.

Balení

Držák je dodáván v malé krabičce, na jejíž přední straně najdete jeho fotku „v akci“. Pod obrázkem je pak průhledné okénko nabízející vhled dovnitř potřebný třeba kvůli kontrole barvy Vzadu se nachází návod na instalaci držáku (na tu se podíváme v další části recenze). V samotné krabičce se poté kromě držáku nachází také dva hadříky pro správnou instalaci – mokrý, kterým setřete největší špínu, a také suchý, pomocí něhož vyčistíte plochu, na kterou se držák lepí, do finálního lesku. Pokud vás pak zajímá, kdo že vlastně výrobcem držáku je, v tomto směru vás bohužel musím zklamat. Krabička totiž branding společnosti neobsahuje a ani prodejce Ertea tuto informaci neuvádí.

Aplikace držáku

Aplikaci držáku můžete provést buď na samotné zařízení, nebo na obal. Osobně nejsem zastáncem lepení různých věcí na samotné zařízení, a proto vždy raději volím možnost nalepení na kryt nebo obal. Při aplikaci se stačí držet návodu na zadní straně krabičky. Prvně tedy povrch očistíte přibaleným vlhkým hadříkem, poté plochu přetřete suchým hadříkem a jakmile si budete jistí, že je dokonale čistá a suchá, tak z držáku sejmete ochranou fólii lepící vrstvy a držák přilepte. Poté držák pořádně připevníte a „uhlaďte“ vašimi prsty. Správně byste jej měli nechat po nalepení 24 hodin odpočinout, aby se dostatečně přilepil.

Zpracování

Podíváme-li se na stránku zpracování držáku, tak se zde nejedná o nic zázračného. Držák je zpracován z pevného silikonu, jehož výroba je šetrná k životnímu prostředí. Uvnitř speciální „nožky“, která slouží jakožto hlavní stavební kámen držáku, najdete hliníkový plíšek. Tento plíšek je velmi podobný tomu, který se nachází třeba v reflexních páscích, které se po úderu na ruku či oblečení automaticky obtočí. V tomto případě je však hliníkový plíšek menší, byť ohebnost ve formě „kloubů“ je v tomto případě stejná. Lepící vrstva je velmi kvalitní, jelikož je na ní použito 3M, tudíž se nemusíte obávat toho, že by se přilepený držák při běžné manipulaci odlepil.

Osobní zkušenost

Je až k nevíře, jakým způsobem dokáže tak malá věc jako je tento držá, usnadnit každodenní život. Jeho důmyslné zpracování vám dá možnost jej využít mnoha různých situacích. Klasicky jej můžete použít například při sledování filmu, videa, anebo třeba při vaření pro sledování vaší kuchařky, kdy o něj telefon opřete. Kromě toho se držák perfektně hodí také při focení jakožto jednoduchý „stativ“. Ať už tedy fotíte selfie, anebo klasickou fotografii, tak si tímto držákem telefon podržíte prakticky kdekoliv.

Mezi netradiční možnosti využití patří například upevnění na rám vašeho počítače, kdy můžete zároveň pracovat a společně s prací provádět videohovory. Držák můžete využít dále například v autě, kdy jeho nožku zapřete do výdechů klimatizace. Fantazii se meze nekladou a určitě existuje nespočet dalších forem využití. Můj osobní pocit je pak i to, že se s aplikovaným držákem telefon lépe drží. Pokud si totiž zohnete nožku, tak ta perfektně obepne váš prst, čímž máte lepší stabilitu. Jako menší nevýhodu vnímám to, že pokud telefon s držákem položíte na stůl, tak samozřejmě nebude esteticky ležet, ale naopak „levitovat“ ve vzduchu.

multifunkční držák telefonu

Závěr

Tento držák mě hned při prvním rozbalení nikterak nenadchnul, ale jakmile jsem přišel na to, co všechno dokáže, tak jsem změnil názor. Jedná se totiž skutečně o fajn pomocníka do každé situace. Pokud tedy hledáte multifunkční držák, který budete schopni využít v mnoha situacích, můžete přestat hledat – recenzovaný držák je totiž přesně to pravé ořechové pro vás. Rozhodně vás překvapí i jeho cena, která vychází na pouhých 149 korun. Za tak skvěle a důmyslně zpracovanou věc je tato částka dle mého názoru více, než adekvátní.

Dnes nejčtenější

.