Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás informovali o problémech s reproduktory nedávno představených 16” MacBooků Pro, které se projevovaly nepříjemným a hlavně poměrně hlasitým praskáním nejen při přehrávání hudby či videa, ale i při systémových zvucích. Obecně se očekávalo, že se tyto problémy podaří Applu odstranit pomocí softwarové aktualizace macOS Catalina 10.15.2, kterou vydal včera, avšak opak je pravdou – tedy alespoň zčásti. 

Po nainstalování nového updatu sice mnozí jablíčkáři vlastnící 16” MacBooky Pro skutečně zajásali, existují však stále i jedinci, kteří se s problémem potýkají i nadále. Ti sice svorně potvrzují, že hlasitost a intenzita praskání se výrazně snížila a používání MacBooku díky tomu už není tak nepříjemné, nicméně nevymizela úplně. Poměrně zajímavé přitom je, že praskání se nyní projevuje při různých úkonech a nikoliv při všem, co uživatelé na svých počítačích vykonávají. Zatímco někteří poukazují na praskání při používání aplikací, jiní se trápí se zvuky z internetu a nemalé procento zase slyší praskání při přehrávání systémových zvuků – tedy například zvuků notifikací a podobně. 

Jablíčkářům s MacBooky Pro s praskajícími reproduktory tak bohužel nezbývá než čekat na další update, který snad jejich trápení již vyřeší nadobro. Ostatně, i Apple nepřímo naznačil, že bude na opravu potřeba vícero updatů, jelikož ve svém nedávném vyjádření doslova uvedl, že “oprava bude vyžadovat aktualizace”, nikoliv aktualizaci. Tato hra se slovy jej tak svým způsobem nyní před kritikou obhajuje, jelikož na možnou delší opravu upozornil, byť skutečně nenápadně. Tak či tak je jasné, že s opravou Apple příliš dlouho vyčkávat nebude a pokusí se jí vydat co nejdřív – tedy klidně do konce tohoto týdne, potažmo v průběhu týdne příštího. 

Dnes nejčtenější

.