Zavřít reklamu

Chatovacích aplikací je v dnešní době k dispozici celá hromada. Začít můžeme například nativními iMessage, pokračovat oblíbený Messengerem, anebo třeba WhatsAppem. V rámci všech těchto aplikací jsou k dispozici také skupinové konverzace, které mohou být na jednu stranu skvělé pro konverzaci s vícero lidmi zároveň, avšak často se taková skupinová konverzace strhne v nekontrolované posílání bezmyšlenkových zpráv a vy jste ve finále nuceni konverzaci opustit. Někteří podvodníci navíc používají WhatsApp pro phishing a šíření různé formy škodlivého kódu. Pojďme se společně v rámci tohoto článku podívat na to, jak můžete nastavit, aby vás nemohl do skupinových konverzací na WhatsAppu přidat kdokoliv.

Jak nastavit, aby vás nemohl do skupinových konverzací na WhatsAppu přidat kdokoliv

Na vašem iPhonu či iPadu, kde chcete nastavení pro přidávání do skupinových konverzací upravit, otevřete aplikaci WhatsApp. Jakmile tak učiníte, tak se ve spodním menu přesuňte do sekce Nastavení, kde poté rozklikněte záložku s názvem Účet. V této kategorii je poté nutné rozkliknout záložku Soukromí. Odsud už jednoduše stačí rozkliknout kolonku Skupiny, kde zaškrtněte namísto výchozího nastavení Všichni možnost Moje kontakty, anebo Moje kontakty kromě… Pokud zvolíte možnost Moje kontakty kromě…, tak si samozřejmě musíte nastavit, které kontakty chcete vyloučit z toho, aby vás mohly přidat do skupinové konverzace. Poté stačí nastavení opustit a je hotovo.

V rámci sekce Soukromí v Nastavení si kromě možnosti nastavení přidávání do skupin můžete zvolit také plno dalších věcí. K dispozici je například zobrazení ostatním lidem, kdy jste byli naposledy aktivní, dále zobrazená profilové fotografie, informací a vašeho stavu. Součástí sekce Soukromí je dále možnost pro zobrazení chatů, kde sdílíte svou polohu, společně se zobrazením blokovaných kontaktů. Nechytí také funkce pro aktivaci či deaktivaci oznámení o přečtení, či možnost uzamknutí WhatsAppu pomocí Face ID či Touch ID.

Související články

Dnes nejčtenější