Zavřít reklamu

Sexy připadají většině z nás ženy či muži, popřípadě různé vyzývavé věci, které nás do jisté míry vzrušují. Podle Facebooku však může být sexy i Power Mac G4 z roku 1999 a to dokonce tak moc, že jej radši ani nechce zveřejnit na své stejnojmenné sociální síti, aby ním její uživatele nepobouřil. Že se vám zdají předešlé řádky jako přitažené za vlasy? Ale kdepak. Přesně takový příběh si totiž v uplynulých týdnech skutečně odehrál. 

Power Mac G4 je designově povedený stroj s čistým jednoduchým unibody z hliníku a plastu, který se svým způsobem přibližuje k designu dnešních počítačových skříní. Za sexy byste jej však zřejmě označili jen stěží. O to větší bylo překvapení jednoho jeho amerického majitele, který se jej rozhodl prodat přes facebookové tržiště Marketplace. Na to se mu sice podařil bez problému nahrát, záhy však byl inzerát stažen s tím, že má evidentní sexuální povahu, čímž porušuje pravidla tržiště. To uživatele ani tak nerozhněvalo jako spíše pobavilo. “Snažím se přes Facebook prodat svůj starý G4, ale jeho (Facebooku) AI se ztrácí v jeho krásných sexy křivkám,” napsal například na diskuzní fórum portálu MarRumors pobaveně. Svůj skoro neuvěřitelný příběh záhy podložil screenshotem, který pobouření Facebooku nad sexy Power Macem G4 zachycuje. 

Sexy Power Mac G4

Je naprosto jasné, že se jedná jen o chybu v AI prověřující přidané inzeráty do Marketplace, která se navíc zřejmě projevuje skutečně sporadicky. Když jsme se pokusili o podobnou věc my, Facebooku námi nahrané obrázky Power Macu G4 sexy nepřipadaly. Přesto je však skutečně úsměvné, že se projevila zrovna u podobného produktu a nikoliv například u některého ze starších iPhonů, které by šly s trochou fantazie využít o poznání více “sexy” nežli velký počítač. Nebo je snad lidstvo už natolik vyspělé, že jeho softwary spatřují ve svých protějšcích z technologického světa zalíbení? 

Dnes nejčtenější

.